İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bazı İlçe Seçim Kurulu kurullarınca alınan yeniden sayım kararı Cumhuriyet Halk Partisi'ni panikletti. CHP, İstanbul İl Seçim Kurulu’na başvurarak sayımların tedbiren durdurulmasına ilişkin karar aldırdı. Oysaki seçim kanununda sayımlar durdurulamaz hükmü yer alıyor.

İstanbul il Seçim Kurulu, CHP'nin başvurusu üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bazı ilçelerde oyların yeniden sayımına ilişkin kararın yürütmesini tedbiren durdurdu.

İstanbul'da; Şile, Ataşehir, Fatih, Bayrampaşa, Beykoz ve Çatalca gibi bazı ilçelerde ilçe Seçim Kuruluları oyların yeniden sayımına ve geçersiz oyların gözden geçrilmesine ilişkin karar vermişlerdi.

Bu gelişme üzerine bazı ilçelerde sandıklar yeniden açılmış ve geçersiz oylar yeniden gözden geçirilmeye başlanmıştı. Bu durumdan panik olan CHP İstanbul İl Başkanlığı, akşam saatlerinde oyların yeniden sayılmasının durdurulması için İstanbul il Seçim Kurulu'na başvurdu.

Hakim Müberra Gürdal başkanlığındaki İstanbul il Seçim Kurulu, bir çok ilçe Seçim Kurulu'nun kararını rağmen şaşırtıcı bir şekilde CHP'nin başvurusunu kabul ederek oyların yeniden sayımını durdurdu. Kararın tedbiren verildiği belirtildi.

Oysaki 298 sayılı seçim kanununda oyların sayımının başladıktan sonra durulamayacağı şeklinde ifade bulunuyor. Sözkonusu Kanunda, 'Oyların sayımı ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır. Yapılacak şikayet ve itirazlar işi durdurmaz.'deniyor.

SAYIMI DURDURMAYA ÇALIŞIYORLAR
Sandıkta yapılan usulsüzlüklerin ardından CHP ise tutuşmaya başladı. Hırsızlıklarının gün yüzüne çıkmasıyla telaşa kapılan CHP, itirazlarda bulunarak sayıma durdurmaya çalıştı. İstanbul İl Seçim Kurulu ise bu itirazı dikkate alarak sayımı durdurdu.


CHP'YE İL SEÇİM KURULU KALKANI
İstanbul İl Seçim Kurulu sayımları durdurarak seçimlere gölge düşürmeye çalışıyor. Sandıklardan AK Parti lehine karar çıkınca İstanbul İl Seçim Kurulu skandal bir karara imza attı. İstanbul İl Seçim Kurulu'nun aldığı sayımı durdurma kararı ise 'CHP'yi mi koruyorlar' sorusunu akıllara getirdi.