Velileri kızdıran olay Eskişehir'de yaşandı. Sakine Hülya G, 3 hafta önce Van'dan Eskişehir'e atandı. Kentteki Meseret Inel llkokulu'nda engelli personel statüsünde hizmetli memur olarak göreve başladı. Sakine Hülya C., iddialara göre sosyal paylaşım sitesinde kendisinin yarı çıplak ve uygunsuz fotoğraflarını yayınladı.

Şikayetçi oldular

Okulun güvenlik kamerası izleme odasında da fotoğraf çektirip, koridordaki ve okulun çeşitli yerlerindeki öğrencilerin fotoğraflarını da Facebook sayfasında yayınlayan kadın hizmetliden veliler şikayetçi oldu.

Olay Mili Eğitim Müdürlüğü'ne de aktanldı. Milli Eğitim Müdürlüğü, Sakine Hülya C.'nin görev yerini değiştirip hakkında soruşturma başlattı. Tepkiler sürerken Sakine Hülya C. dün okula geldi. Zorla okul bahçesine giren Sakine Hülya C. 'yi özel güvenlik görevlisi yaka paça dışan çıkardı. Bahçeden dışan çıkarılan Sakine Hülya C. 'ye bir müdür yardımcısı görev yerinin değiştiğine dair Milli Eğitim Müdürlüğünün gönderdiği yazıyı imzalattı.

Açığa alındı

Ardından okula gelen Eskişehir Mili Eğitim Müdürü Necmi Özen gazetecilere yaptığı açıklamada Sakine Hülya C.nin sağlık sorunları olduğunu söyledi. Özen şöyle devam etti: 'Bu tür rahatsızlığı olan arkadaşlarımızı öğrencisi olmayan mekanlarda istihdam etme gayreti içindeyiz. Halk eğitim merkezlerinde, rehberlik araştırma merkezlerinde. Bu personelimiz de henüz yeni gelmişti. Biz rahatsızlığının düzeyiyle ilgili bir bilgiye sahip değildik açıkçası. Görev yerini Rehberlik Araştırma Merkezi olarak değiştirdik. Ancak çıkan haberler üzerine açığa aldık.

' Müdüre tepki!

Öte yandan okulda 3 yıl içinde 3 farklı cinsel istismar suçu işlendiğini savunan veliler ise dün okulda eylem yapıp okul müdürünün istifasını istedi. Veliler, ardından da okul yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Adliye Sarayı'na gitti.

Hakan TÜRKTAN (DHA) /Korkusuz

Kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net