Sağlık Bakanlığı’nın Sağlık Tesislerinde İç Dizaynı hakkında ki yazısına istinaden, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi çocuk polikliniğinin olduğu bölüme açılan parkta hasta çocukların moral ve motivasyonu yükseltiliyor. Oyun parkının duvarları hastane personelimiz tarafında çizgi film karakterlerinin resimleriyle boyanıp ortama uygun bir hava sağlandı. Oyun parkında tahterevalli, oyuncak ev ve puflar bulunuyor. Çocuklar parkta hastaneye geldiklerini unuturken ailelerde sıra beklerken kitap okuyor ve el işi yapıyor. Hastanenin giriş katına yapılan oyun parkında aileler, çocuklarını hem kendi izliyor hem de doktor korkularını kaldırmaya çalışıyor.

Doktor korkusu sona erecek

Çalışmalar hakkında bilgi veren Hastane BaşhekimYöneticisi Doç. Dr. Mustafa Güneş 'Hastanemize muayeneye gelen çocukların bazılarında doktor korkusu bulunabiliyor. Bazı hastalarımız ise çocuklarıyla hastanemize gelmek zorunda kalıyor. Hem bazı çocuklarımızdaki doktor korkusunu yenmek, hem de çocuklarıyla hastaneye gelmek zorunda kalan ailelerin çocuklarının zamanlarını oynayarak geçirmeleri için böyle bir çalışmaya gerek duyduk. Kısa zamanda iyi sonuç aldığımızı gördük. ' dedi.

Oyun parkında hijyene önem verdiklerini de belirten Güneş, 'Çocukların birbirine hastalıklarını geçirmemeleri için her gün gerekli temizlik işlemleri yapılmaktadır.' diye konuştu.

Çocuğunu doktora muayeneye getiren Şirin Çiftçi, 'Çocuğumda doktor korkusu vardı. Hastaneye getirmekte zorlanıyordum. Şimdi oyun parkını görünce hem morali düzeldi, hem de hastane korkusunu yendiğimize inanıyorum. Muayenede güçlük çekmedik. Böyle bir çalışmaya imza atan Hastane Yönetimini tebrik ediyorum.' dedi.