Seçim çalışmalarını hızlandıran cumhurbaşkanı adayları, sosyal medyada da konuşulmaya devam ediyor. Farklı illerde miting düzenleyen, televizyon kanallarında program yapan liderler, seçim gündemini yakından takip eden sosyal medya kullanıcılarından yorum alıyor.

Medya Takip Merkezi’nin (MTM) sosyal medya çözümü DigiLUP’ın verilerine göre; bu hafta liderlerin vaatleri ve televizyon kanallarında katıldıkları programlar, sosyal medyada da öne çıktı. Aynı veriler, tüm adayların sosyal medya yansımalarında artış olduğunu gösterdi.

Erdoğan yine 1 milyonu aştı

Cumhur ittifakının cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu haftaki sosyal medya yansımaları, geçen haftaya oranla arttı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın bir haftalık dönemdeki sosyal medya ileti sayısı yine bir milyonun üzerine çıktı ve 1.315.000 adete ulaştı.

Muharrem İnce’nin verilerinde artış var

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, geçtiğimiz hafta olduğu gibi, listenin ikinci ismi oldu. Sosyal medya yansımalarında % 74,1 artış olan İnce de Erdoğan gibi 1 milyonu aştı ve 1.092.148 iletiye konu edildi.

Muharrem İnce’nin, özellikle CNN Türk’te Seçime Doğru Özel programındaki açıklamaları ve yeni vaadleri, sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekerek, paylaşımlara yansıdı.

Sıralama değişmedi

Diğer partilerin cumhurbaşkanı adaylarının sosyal medyadaki yansımaları, geçtiğimiz haftaya göre değişmedi.

Mitinglerindeki söylemleriyle ve tek kadın lider olmasıyla konuşulan Meral Akşener’in, sosyal medyadaki ileti sayısı 280.852 oldu.

Cezaevinde olmasına rağmen, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarla, diğer adaylara gönderme yapan Selahattin Demirtaş, 201.922 iletiye konu edildi.

Mitinglerine E-Miting uygulamasını ekleyen Temel Karamollaoğlu, 181.703 sosyal medya paylaşımında konuşuldu.

Sosyal medyada, HDP’yi kapatma açıklamasıyla öne çıkan Vatan Partisi adayı Doğu Perinçek’ten ise 45.444 kez bahsedildi.

İşte, sosyal medya ölçümleme uygulaması DigiLUP’ın verilerine göre, cumhurbaşkanı adaylarının sıralaması: