Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT özel yayınında çarpıcı açıklamalar yaptı ve Avruğa ülkerinini Türk siyasetçileri engelemem çbalarına rest çekmesinini ardından Almanaya'ya gideceğini açıkladı. 

Şimdi almanya'nın Cumhurbaşkanını engelleyip engeleyemeyeceği ise merak konusu oldu. 

'Bizim seçim aslına Almanya'da değil burada yapılıyor. Orada yaşayan vatandaşlarımız var. Onlar yıllar yılı ben ne zaman demokratik hakkımı kullanacağım diye bize bunu sorarlardı. Ben Ankara'dan başkentimizden tüm vatandaşlarımıza selamlarımı kullanacağım artık bu hakkınızı kullandınız. İlk kez değil milletvekiliği seçimlerinde de kullandınız ilk kez Bakanlarızı konuşturmadılar. Arkadaşlarımız çalışmalarını yürütyor.

Hangi engelleri koyarlarsa koysunlar siz sandığa gidin oylarınızı kullanın kullnacağınız oylar Batı'da tüm ülkelere en güzel cevap olacaktır. Sizin iradenizi onların engellemeye vakti yoktur.

Kıskanıyorlar. Onların bizimle gönül bağlarını biliyorlar. Biz nereye gitsek tıklım tıklım doldurdular. Bu nedenle engelliyorlar. Biz onlar Allah için sevdik. Türkiye Cumhyuriyeti bütün kardeşlerimiz hepsini gönülden sevdik. Onlardan tek ricam sandığa gidin iradenizi kullanın.'

'Siyasi hayatta aktif olarak rol aldığım andan itibaren 1989 Beyoğlu yerel seçimlerinde Beyoğlu'nda Belediye Başkanı adayı olmuştum. Partimin MKY üyesiydim. Erbakan hocama Beyoğlu'ndan aday olmama nasıl bakarsınız demiştim. O da doğru olmaz demişti. Sonunda müsaade etti. Ama oradaki oy oranımız yüzde 3 civarındaydı. Çok farklı bir politika uygulamamız gerekiyor dedik. İlk defa kadınları sahaya sürüdük. Tüm hanım kardeşlerimi Beyoğlu'nun her yerinde aktif bir çalışma yaptılar. 75 öğrenci biz kamoyu araştıma yapmak üzere anlaştık bunların yarısı kız yarısı erkekti. Hepimizin tanıdığı arkadaşa sen bunu yöneteceksin dedim. Son hafta kızlar Başkanım biz artık yevmiye almayacağız biz ücretsiz olarak bize verdiğiniz görevi yapacağız dediler. Son hafta yoğun bir çalışma yaptılar. 1,3 gibi değişik oyunlarla oyun farkı ile seçimi kaybettim. O gece seçim koordinasyon merkezinde o hanım kardeşlerimiz nasıl ağlıyorlar. Emek vermek başka bir şey onunla başlayan süreç genişleyerek hakkaten arttı ve mensubu bulunduğum partinin kadın hareketini çok geliştirdik.

Ak Partide buna çok önem verdik. En güçlü potansiyele AK Parti sahip. Dolayısıyla iktidarımızda bizler kadınlara istihdamda çok ciddi kapılar açtık. Mesela babaanne ücretleri veiliyor oralara geldik. Bir de tabi eğitim öğretimde onların önünü açtık'