SOZUMUZU ALDIK, UMUTLUYUZ

Özel Sağlık Meslek Liselerinin en önemli sorunundan biri olan Sağlık Meslek Lisesi mezunlarının, hemşire olması gerekirken hemşire yardımcısı statüsünde sayılması çilesi son buluyor.

'HEMŞİRE OLACAKSINIZ'

Özel Sağlık Meslek Liseleri Platformu Başkanı Seher Başer ve Başer Sağlık Koleji öğrencilerinin son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Bağcılar'da katıldığı programda pankart açarak seslerini duyurmaya çalışmasına Erdoğan duyarsız kalmadı.

Cumhurbaşkanı halka hitap ederken verdiği şu mesaj, hemşireliği hak eden öğrencilere adeta bir müjde şeklinde yansıdı; 'Sağlıkta şu anda en önemli eksiğimiz doktor ve hemşire. Hemşire kardeşlerim pankartları açmışlar. Onları gördüm. Onları da çözeceğiz. Hemşire yardımcısı değil, hemşire olacaksınız. Bunlar bizim gündemimizde olan maddeler.'

Özel Sağlık Meslek Liseleri Platformu Başkanı Seher Başer, Yeni Akit'e yaptığı açıklamada, 'Cumhurbaşkanımızdan sözümüzü aldık, umarım en kısa sürede sıkıntılarımız çözüme kavuşur. Ayrıca, 12 yıllık zorunlu eğitimin bir parçası olmamıza rağmen sahadaki staj uygulamalarında Özel Sağlık Meslek Liseleri öğrencilerine farklı muamele yapılıyor.

Devlet Sağlık Meslek Liselerinden hiçbir farkı olmamasına rağmen bu tür uygulamalar Özel Sağlık Meslek Liselerine talep ve ilgiyi azaltmaktadır.

Amacımız istihdam alanında devletin yükünü azaltarak, mesleki eğitimi güçlendirerek sağlık alanında iyi yetişmiş, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan bireyler yetiştirmek ve ülkemizin yükselen değerlerinden biri olan mesleki eğitim alanında hizmet vererek katkı sağlamaktır. Staj ve beceri uygulamalarında Özel Meslek Liseleriyle Devlete Meslek Liselerindeki öğrencilerin aynı haklara sahip olması talep ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Yeni Akit 

Kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net