Karakuş'un sınavlarda usulsüzlük yaptığı belirlendi.

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri yargıdaki yapılanmasına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 33 kişi hakkında iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede, örgüt mensuplarınca özellikle 2009'dan itibaren yapılan askeri hakim sınavlarında usulsüzlük yapıldığı tespit edildi.

2010'daki Askeri Hakim Alımı Sınav Kurulunda, eski YAŞ üyesi Akın Öztürk'ün damadı, eski filo komutanı Hakan Karakuş'un da görevli olduğu ortaya çıktı.

İddianamede yer alan bilgilere göre, 2010'daki Askeri Hakim Alımı Sınav Kurulunda, bu iddianamenin tanıklarından Mehmet Emin Tekpınar'ın yanı sıra İsmail Karataş, Mehmet Ali Almış, Zeki Karataş, Aytaç Uğur, Mehmet Pehlivan ve eski YAŞ üyesi Akın Öztürk'ün damadı, eski filo komutanı Hakan Karakuş'un görevli oldukları ortaya çıktı.

ÖĞRENCİLERE KOT PANTOLON YASAĞI

Öte yandan; iddianamede, tanık sıfatıyla ifadesi yer alan avukat Resul Er, örgüt evlerinde öğrencilere yapılan baskıları anlattı. Er, lisede eğitim gördüğü sırada örgüte ait bir dershaneye gittiğini belirtti. Üniversite eğitimi için gittiği Konya'da da kendisinin örgüt mensuplarınca karşılandığını ve kendisiyle ilgilenildiğini aktaran Er, örgüt evlerinde kot pantolon giyümemesi yönünde yasak bulunduğunu ifade etti.

Örgütün erkek öğrencilere ince bıyık bırakmaları ve saç tıraşlarının düzgün olması gibi konularda baskılar yaptığını vurgulayan Er, örgütün öğrencilere giyim konusunda örgütün elebaşı Fetullah Gülen'i örnek gösterdiğini aktardı. Er, aynı üniversitede okuduğu ve söz konusu iddianamede şüpheli olan Hakim Teğmen Akif Us'u da fotoğrafından teşhis etti.

SIKIYÖNETİM MAHKEMELERİ LİSTESİ ORTAYA ÇIKTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması halinde yargılamaları yapacak sözde sıkıyönetim mahkemeleri görevlendirme listesinin oluşumu irdelendi.

Buna göre, Askeri Yargıtay iki daire olarak belirlendi. Birinci dairenin, sözde sıkıyönetim mahkemelerinden gelen kararların temyiz incelemesini yapacak makam, ikinci dairenin ise askeri mahkemelerin görevlerine devam ettiği değerlendirilerek, buralardan gelecek kararların temyiz merci olarak görev yapması planlanmış.

DEVLETİN EN ÜST KADEMESİNİ ANKARA 1 NOLU MAHKEME YARGILAYACAKMIS

İddianamede, 'Örnek olarak Askeri Yargıtay'da üye statüsünde bulunan bir hakim subay, devletin en üst düzey kademesini yargılayacak olan 'Ankara 1 Nolu Sıkıyönetim Mahkemesi'ne askeri savcı olarak atanmıştır. Oluşturulacak sıkıyönetim mahkemelerinde görevlendirilen hakimlerin durumu incelendiğinde neredeyse tamamına yakın bir çoğunluğunun üsteğmen, teğmen rütbesinde personelden oluştuğu, hatta henüz stajını bile bitirmemiş 65 stajyerin bu mahkemelerde görevlendirildiği tespit edilmiştir' denildi.

Yen Akit

Kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net