15 Temmuz darbesi sırasında kullanılan yerlerden biri de Adana’daki İncirlik Üssü’ydü. Gece boyu ağzına kadar yakıt dolu üç tanker uçağı, Ankara’yı bombalarıyla cehenneme çeviren F16’lara yakıt taşıdı.

İncirlik’teki hareketlilik 16 Temmuz 06.00’ya kadar sürdü. İncirlik Üssü 2 bin 500 Amerikalı’nın bulunduğu NATO’ya tahsisli ve Amerikalı komutanların bulunduğu bir yer.

Aklımdan çıkarmadığım ve Amerika’da da FETÖ darbesini anlatmaya gittiğimiz toplantılarda dile getirdiğim bir soru var; Bir NATO Üssü’nden 15 Temmuz gecesi Türk askerlerinin ABD ve NATO görevlilerine bilgi vermeden üç tanker uçağı kaldırması mümkün mü?

İncirlik'in aynı zamanda nükleer silahların bulunduğu bir yer olduğunu unutmayın.

Peki bu uçaklar İncirlik’teki ABD’liler için ya da silahlar için risk oluşturmadı mı?

Yalnız bu değil NATO bünyesinde 462 Türk subayından 267’si FETÖ’cü çıktığı ve tamamına yakını izini kaybettirdiği halde NATO kendi güvenliğinden hiç endişe etmiyor mu? Ne de olsa bu FETÖ’cüler birçok gizli bilgiye sahip ve başka ülkelere bunları satabilir.

Yapmaz demeyin ülkesini satan her şeyi yapar.

NATO’dan ve ABD’den bu konuda hiçbir endişe açıklaması yapılmadı.

Müttefik FETÖ’cüler 

Amerikalıların endişesi başka noktadaydı. ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, muhataplarının tutuklandığını söyledi.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Vodtel da, ‘Darbe girişiminin ardından ABD ordusunun Türk ordusundaki birçok yakın müttefikinin hapse konduğu” endişesini paylaştı.

Bunları hatırlatmamın nedeni görülmekte olan Akıncı Üssü davasında bu dış bağlantılar konuların da gündeme gelecek olması.

Davanın sanıklarından birisi de darbecilerin kullandığı F16’lara üç tanker uçağıyla yakıt sağlayan İncirlik Üssü Türk komutanı FETÖ’cü Bekir Ercan Van. Darbe başarılsa Adana Sıkı Yönetim Komutanı olacaktı.

Tanker uçakları ile ilgili emri Ankara’dan aldığını, o saatte “uyukladığı” için ismi hatırlayamadığını söylüyor.

Oysa gece boyu uyumuyor.

O değil İncirlik’teki Amerikalı komutan Albay John Walker da uyumuyor.

Nitekim darbe başarısız olunca 16 Temmuz saat 05.00’de Türk komutan Ercan Van ve Amerikalı komutan Albay John Walker darbeyi önlemekle görevlendirilen filo komutanı ve F16 pilotlarıyla konuşmaya gidiyorlar. Ama girişim başarısız oluyor, tıpkı darbe gibi.

Darbe başarısız olunca FETÖ’cü Bekir Ercan Van ne yapıyor?

Albay Walker’e gidip ABD’ye iltica talebinde bulunuyor. Walker bunu Almanya’daki komutanlarına bildiriyor ama talep reddediliyor.

Tüm bunlar darbenin arkasındaki NATO’nun parmak izi olarak iddiananamede duruyor.

Nedim ŞENER / POSTA Gazetesi