ü Terörle Mücadele Şubesine getirildi.

Kardaş'ın, iş adamı Osman Kavala'nın gözaltına alındığı soruşturma kapsamında yakalandığı, edinilen son dakika bilgileri arasında.

Osman Kavala da 18 Ekim günü Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

Şaban Kardaş Kimdir?

ORSAM sitesinde Doç. Dr. Şaban Kardaş ile ilgili yer alan bilgilerde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ETÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi olan ve ORSAM Başkanı görevlerini yürütüyor. 

Dr. Kardaş Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Bonn Üniversite'lerinde uluslararası ilişkiler ve Avrupa çalışmaları alanlarında yüksek lisans dereceleri aldıktan sonra, doktora eğitimini Utah Üniversitesi'nde tamamladı. Kendisinin uluslararası ilişkiler teorisi, güvenlik çalışmaları, insan hakları, enerji politikaları ve Türk iç ve dış politikası konularında yayınlanmış çalışmaları bulunmaktadır. Üniversitedeki görevinin yanı sıra, Dr. Kardaş Perceptions dergisinin yardımcı editörlüğünü yürütmekte ve GMF'nin On Turkey serisinde analizleri yayınlanmaktadır.

Dr. Şaban Kardaş Kara Harp Okulu, Polis Akademisi Diplomasi Akademisi, Sakarya Üniversitesi ve diğer kurumlarda dersler de vermektedir.