Başbakanlık Başmüşaviri Birol Erdem ile eşi Gülümser Erdem'in FETÖ üyesi olmak suçundan gözaltına alınması sonrası, bazı basın yayın organlarında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu döneminde göreve başladığı iddiaları yer aldı. Ancak Davutoğlu bu iddiayı sosyal medya hesabından yapıtığı yazılı açıklamayla yalanladı. Davutoğlu kendisinin Başbakanlığı döneminde bu kişiden hiçbir hizmet almadığını bildirdi.

Davutoğlu'nun facebook hesabında yeralan açıklama şöyle:

“Dün ve bugün bazı basın-yayın organlarında ‘Sayın Davutoğlu döneminde Başbakan Başmüşaviri atanan bir şahsın gözaltına alındığı’ iddiasından hareketle Sayın Davutoğlu’nun bir danışmanının FETÖ bağlantısı üzerine haberler yayınlanmıştır.

Öncelikle 15 Temmuz hain darbe girişiminde görüldüğü üzere bu alçak terör örgütü kendini gizleyerek devletin en önemli kurumlarında çok önemli görevlere gelebilmiş ve bu görevi vatanlarına, milletlerine, devletlerine ihanet için kullanmışlardır.

Bununla birlikte anılan şahıs Sayın Davutoğlu döneminde Başbakanlık Başmüşavirliği görevine atanmamış, Sayın Davutoğlu’na da Başbakanlık görevi sırasında hiçbir hizmette bulunmamıştır.

Haberi yayınlayan basın kuruluşları şahsın atama tarihinde Sayın Davutoğlu’nun Başbakanlık görevinde olmadığını en basit araştırma ile görebilecekken birçok örnekte olduğu gibi kasıtlı bir şekilde Sayın Davutoğlu’na konuyu bağlamaları uzun süredir devam eden maksatlı ve art niyetli bir sürecin parçasıdır. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır.”

Kaynak: Karar.com