'İzmir ve İstanbul'da 7'yi bulabilecek bir deprem meydana gelirse buna kimse şaşırmasın' diyen deprem kahininden çok önemli açıklamalar geldi.

 

YUNANİSTAN, BULGARİSTAN VE ROMANYA HAZIRLIKLI OLSUN


Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem vatandaşlar arasında korkuya neden olurken Türkiye'de özellikle İstanbul ve İzmir'i uyaran Frank Hoogerbeets, deprem tahminleriyle gündem oldu. Depremin bölgede 6 ila 7 büyüklüğünde bir depremin habercisi olabileceği konusunda uyarıda bulunan Hoogerbeets, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'nın da olası büyük bir sarsıntı için hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

 

İSTANBUL İÇİN KONUŞTU


21 Şubat tarihinde dünyayı bir depremin beklediğini açıklayan ve Ekvator'da yaşanan 7.7'lik deprem ile bu tahmini doğru çıkan Frank Hoogerbeets dünya gündemine oturmuştu. Yine bir deprem açıklaması yapan Hoogerbeets yine çok konuşuluyor. Ayrıca 'Deprem kahini' olarak ünlenen, 'En İyi Avustralyalı Gökbilimciler' listesinde üçüncülüğe giren Frank Hoogerbeets ilk kez İstanbul için konuştu. Geçtiğimiz 21 Şubat tarihinde 7 ila 8 büyüklüğünde mega deprem olacağını öne süren ve kendisini yeni nesil deprem tahmincisi olarak adlandıran Hoogerbeets yeni bir tahmin daha yayınlamıştı. Hoogerbeets, 9 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geleceğini iddia etmişti.

 

BENZERLİK GÖSTERİYOR


Deprem kahinin bu iddialar sonrasına bugün Güney Amerika ülkesi Peru'da 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Peru'daki depremin Brezilya, Bolivya ve Şili'de de hissedildiği belirtildi. Ardından gözler deprem kahini Frank Hoogerbeets'e çevirildi. Frank Hoogerbeets tahminini 1960 ve 1964 yıllarında Şili'de yaşanan 9.5 ve Alaska'da yaşanan 9.2 büyüklüğündeki depremlerden yola çıkarak yaptı. Frank Hoogerbeets'e göre iki depremin oluştuğu şartlarla 26 Şubat 2019'daki şartlar birebir benzerlik gösteriyor.

 

GÖK CİSİMLERİNE BAĞLI


Hoogerbeets gök cisimlerinin yer çekimi kuvvetinin Dünya'nın tektonik hareketleri üzerinde etkili olduğunu belirtti. Hoogerbeets'e göre Ay ile aynı düzleme gelecek olan Mars Merkür, Güneş ve Jüpiter ile hizalanacak. Hoogerbeets, 1960 ve 1964 yılında meydana gelen 9 büyüklüğündeki iki depremde de benzer gök hareketlerinin meydana geldiğini söylüyor. Hoogerbeets 21 Şubat Perşembe günü 8'den daha büyük bir depremin yaşanacağını öne sürmüştü. Yeni nesil deprem tahmincisinin internet sitesinde yer verdiği bilgilere göre 17 ve 21 Şubat tarihleri arasında 7, 8 ya da daha büyük bir depremin meydana gelebileceğine dikkat çekilmişti. Bu açıklamaların ardından 22 Şubat'ta Ekvador'da 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

 

Deprem tüm gözlerin Hollandalı deprem araştırmacısının tahminlerine çevirmişti. Üç yıldır yoğun gözlemler yaptığını söyleyen Hoogerbets tahminini Güneş Sistemi Geometri Endeksi'ne dayandırıyor.

 

ŞUBAT AYININ SON 2 HAFTASINA DİKKAT!


'Deprem kahini' Frank Hoogerbeets 8 şiddetine yakın deprem olacağını açıklamıştı. Kendisini yeni nesil deprem tahmincisi olarak adlandıran Frank Hoogerbeets'in mega deprem tahminini tutmuştu. Ekvador'daki 7.7 büyüklüğündeki deprem ile birlikte Hoogerbeets'in açıklamaları tekrardan endişe yarattı. Dünya genelinde depremlerin birçoğu Pasifik Ateş Çemberi adı verilen bölgede meydana geliyor. Hoogerbeets yaptığı açıklamalarda 13 Şubat'ta aynı düzlemde konumlanacak olan Mars, Uranüs ve Neptün'ün hareketleri Dünya'yı sarsacaktı. Hoogerbeets, Şubat ayında gezegen hizalanması yaşanacağını ve 21 Şubat'ta bunun deprem olarak karşılığı olacağını ifade etmişti.

 

Özellikle Şubat ayının son iki haftasına dikkat çeken Hoogerbeets mega deprem olacağını belirtmişti. Hoogerbeets 21 Şubat Perşembe günü 8'den daha büyük bir depremin yaşanacağını öne sürmüştü.