Bu kapsamda bitkisel atık yağların çevreye zarar vermeden geri dönüşümünün sağlanması amacıyla;Hastane poliklinik girişine kurulan stantlarda, bitkisel yağların çevreye zararları ve geri dönüşümünün önemi hakkında, sağlık personellerine ve vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

Kullanılmış kızartmalık yağlar veya kullanım süresi geçmiş bitkisel yağlar; atık su kirliliğinin %25’ini oluşturmakta ve 1 litre bitkisel atık yağın lavabolara dökülmesi 1 milyon litre su kirlenmesine neden olmaktadır. Bitkisel atık yağların kanalizasyona ve su kaynaklarına karışmasının önlenmesi, topluma geri dönüşüm bilinci kazandırılması, geri dönüşümden elde edilen gelirlerle engelli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Çevre Koruma Vakfı “Temiz Çevre Engelsiz Hayat Projesi” başlatmış olup, Derince Araştırma Hastanesinde “Temiz Çevre Engelsiz Hayat Projesi” hayata geçirildi. 

Bu projeyle hastanenin belirli noktalarına bitkisel atık yağ bidonları yerleştirildi. Hastane çalışanları ile hasta ve hasta yakınları, evlerindeki kullanılmış kızartmalık yağları pet şişelere koyup getirerek atık yağ bidonlarına atmaktadırlar. Toplanan bitkisel atık yağlar, yetkilendirilmiş lisanslı firmalar tarafından geri dönüşüm tesislerinde biodizel üretimi ile optimum oranda geri dönüşüme kazandırılmaktadır. Elde edilen gelirin bir bölümüyle engelli vatandaşlara akülü tekerlekli sandalye ve görme engelli vatandaşlara baston alınmaktadır.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş 'Bu projenin etkin ve verimli olarak yürütülebilmesi için tüm sağlık çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın bu projeye azami destek vermesini hedefliyoruz' diye konuştu.