Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi görevli hizmet alım personellerine  yönelik, hizmet ve kişisel gelişimlerini arttırmak amacıyla Elginkan Vakfı işbirliğiyle 6 ay süre ile 6 farklı konuda verilecek eğitimlere start verdi.

Hastanede görev yapan veri hazırlama, hasta karşılama, temizlik, güvenlik, teknik hizmetler, yemek dağıtım gibi  başvuran hastalarımızla sürekli temas kuran personellerin hem daha iyi hizmet sunması hem de kişisel gelişimlerini artırması amacıyla iletişim becerileri, prolem cözme ve karar verme, profosyonellik ve kişisel kalite,zor insanlarla iletiştim, kurumsal aidiyet,stres ve öfke yönetimi, takım çalışması gibi hizmete olumlu yansıyacak bir çok alanda uzmanlar tarafından verilecek bir eğitim organizasyonu gerçekleştirildi. Yaklaşık 800 kişiye verilecek olan bu eğitim sonunda hizmet kalitesinde artış ve kişisel gelişime katkı hedef alınmış olup eğitimlerin ilki olan “ iletişim becerileri “ eğitimi başarıyla gerçekleştiriliyor.Yaklaşık 6 ay boyunca sürecek olan eğitimlere interaktif katılım sağlanıyor.

Eğitimin, bu kişilerin vatandaşlarla güçlü bir iletişim kurmasını sağlamaya yönelik olduğunu vurgulayan Hastane Başhekimi/Yöneticisi Doç.Dr. Mustafa Güneş “Çağımız iletişim ve etkileşim çağı tüm hizmet sektörlerinde iletişim önem arz etmektedir. Fakat hedef kitlesi tamamen insan olan ve psikolojisi hastalıkları hassas hale gelmiş insanlarla olan sağlık sektöründe bu daha da önem arz etmektedir. Sağlık hizmetinde, hizmeti sunan ve hizmeti alanların sürekli bir empati içinde olması gerekir. Biz Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak personelimizin etkili doğru bir etkileşim içinde olmaları amacıyla farklı konularda 6 ay ve 6 konuda eğitimlerimize davam edeceğiz. Bunun  faydalı olacağını ve bölgenin en büyük ve yoğun sağlık sektörü olmamız nedeniyle bir gereklilik olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.