Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “Sağlık Kurulu”  birimi yapılan değişiklikler ile baştan aşağıya yenilenerek vatandaşların daha kolay ve hızlı hizmet alabileceği hale getirildi.

 

Daha önce üç ayrı noktada hizmet veren sağlık kuruluna başvuran hastaların birimleri bulmada zorlandığı ve bu manada sıkıntılara yol açtığı birim, baştan aşağıya yeniden yapılanarak 38 alandan 180  alana çıkarıldı. Aynı lokalizasyonda kayıtlar, vezne, raporlama, hekim hasta değerlendirme birimleri ve otomasyondaki yeniliklerle daha etkin bir şekilde hizmet vermeye başladı. Heyet sırası, dilekçe ve başvuru işlemleri için  yaklaşık 3 saat olan bekleme süresi 1 saate düşürüldü. Yine bu yenilikler içinde kayıt sırasında web kamera ile başvuran bireylerin resimleri de çekilerek oluşabilecek aksaklıklar ve sorunlar giderilmiş, bilgi belge ve kasıt  güvenliği de sağlanmış oldu.  Aynı zamanda heyet odası önünde ferah bir bekleme alanı oluşturularak yaşanan kargaşanın önüne geçildi.

Hastane sağlık kurulu birimin tarafından yapılan malulen emeklilik işlemleri, askeri sağlık kurulu raporları, silah ruhsatı, istirahat tıbbi malzeme raporları,  ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporu işlemlerinin yapıldığı Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi  “Sağlık Kurulu”  birimi aynı zamanda itiraz edilen engelli sağlık kurulu raporlarının karara bağlanmasında hakem hastane görevi sebebiyle belirleyici rol oynamaktadır. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Kuruluna başvuran hastalar hızlı ve kısa süren  işlemlerden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastane Yönetici/Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş yaptığı açıklamada  “Yeni sağlık kurulu ile hastaların hizmete erişimini kolaylaştırmak ve çalışanlarımıza da ferah, rahat bir ortam oluşturarak motivasyonlarını arttırma amacını yerine getirdik. Kocaeli halkımıza en iyi hizmeti sunma gayreti içindeyiz” diye konuştu.