TÜRKİYE dayakçı öğretmenin görüntülerini izledi, isyan etti. Adana'da 'd' harfini yazamadığı için 7 yaşındaki Salih'i döven Hacı A.'ya ev hapsi verildi. Edirne'de ise öğretmen Süleyman Ekiz'in çocuklar için yaptıkları büyük takdir topladı. Havsa ilçesindeki Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde coğrafya öğretmeni olarak görev yapan 53 yaşındaki Ekiz, kendini mahalledeki çocukların eğitimine adadı. Aynı zamanda ortopedik engelli olan Süleyman öğretmen, Havsa ilçesinde 'Sokakta Bilgi Okulu' kurdu.


Okulu çok sevdiklerini söyleyen çocuklar, 'Eskiden sokakta boş boş geziyorduk. Şimdi zamanımızı daha iyi değerlendiriyoruz' dedi.

BAŞARILI OLANA SİNEMA
Çocukları okul dışındaki zamanlarında ders çalıştırıyor, kitap okumalarını sağlıyor, satranç öğretiyor. Amacı çocukların zararlı alışkanlıklardan uzak durması ve eğitimlerine katkıda bulunmak. Sokaktaki bir duvara çivilediği tahtada matematik ve Türkçe olmak üzere takviye dersler veriyor. Çocukların beslenmelerini ise etraftaki esnaf karşılıyor. Okulun görüntüleri sosyal medyaya yansıdıktan sonra Süleyman Ekiz'i tanıyanlar giysi kitap ve kırtasiye yardımı yapmaya da başladı. Başarılı olan öğrencilere ödül olarak bedava internet ve sinema sürprizi var.

Minik öğrencilerin gözü önünde, 7 yaşındaki Salih'i bir harfi yazamadığı için döven öğretmen Hacı A. büyük tepki toplamıştı.

■ Murat SAVAŞ/ TAKVİM