Destekleme ve Yetiştirme Kursları 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Döneminde açılması planlanan kurslarda görev alacak öğretmenler için internet başvuru işlemleri 12 -17 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kurslarda görev almak isteyen ücretli öğretmenlerin öncelikle belirtilen tarihlerde www.e-kurs.eba.gov.tr internet adresi ücretli öğretmen girişi butonundan açılacak ekranda daha önce belirledikleri kullanıcı adı ve şifreleri ile online başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

İlk defa başvuracak adayların ise aynı internet adresi ve butona tıkladıktan sonra ücretliöğretmen başvuru butonu vasıtası ile gerekli formu doldurup üyeliklerini tamamlamaları, ardından sisteme giriş yaparak başvuru adımlarını tamamlamaları gerekmektedir.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Online başvurularını tamamlayan ücretli öğretmenlerin aşağıda belirtilen belgelerle birlikte çalışmak istedikleri il/ilçedeki milli eğitim müdürlüklerine giderek başvuru onaylarını yaptırmaları gerekmektedir.  Başvurularını onaylatmayan ücretli öğretmenlerin, başvuruları dikkate alınmayacaktır.
 
Başvuru onayı için gereken  belgeler;
1.       Başvuru formunun çıktısı (İlgili bölüm imzalanarak),
2.       Diploma fotokopisi (Aslı ile birlikte),
3.       Formasyon belgesi (Varsa aslı ile birlikte),
4.       Son girilen KPSS sınavının sonuç belgesi,
5.       Arkalı önlü kimlik fotokopisi (Aslı ile birlikte).
 
Açılacak kurslar 5.Sınıf seviyesinden başlayarak mezun öğrenci seviyesine kadar devam etmektedir. İlköğretim sınıf öğretmenliği vb. ilköğretime yönelik branşlarda görev verilemediğinden bu branşlardaki öğretmenler başvuru yapsalar dahi görev alamamaktadırlar. 
                Kurslarda görev almak isteyen kadrolu öğretmenler ise aynı tarihlerde online başvurularını tamamlayarak, başvuru anındaki tercih ettikleri okullarla irtibata geçmeleri gerekmektedir. Kadrolu öğretmenlerin başvuru onaylatma işlemini yapmalarına gerek yoktur.