Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi, Eğitim-Bir-Sen Burdur İl Temsilciliği Olağanüstü Genel Kurulu’na katıldı. Kurulun hayırlara vesile olmasını temenni eden Yalçın, kazananın büyük Memur-Sen ailesi olacağını kaydetti.

DESTANLAR YAZDIK

Memur-Sen olarak nitelikli çalışmalara imza attıklarını belirten Yalçın, “Yaptığımız bütün çalışmalar, sadece dar bir alana sıkışmış çalışmalar değil. Hizmet sendikacılığı diyerek, ücret sendikacılığının yanına bir paragraf açtık. Akademik zeminde rekabeti önemseyen erdemli bir sendikal anlayışla, sendikal hayatta destanlar yazdık. Sadece üyelerimize değil, ülkeye ve kadim medeniyetimize de kazandırdık. Bundan sonraki yolculuğumuz da bu güzergahta seyredecektir. Memur-Sen, bu ülkede temel hak ve özgürlüklerin temini noktasında, yol açma, yol alma noktasında şimdiye kadar bedenini ortaya koymuş ve ülkenin dönüşümüne en anlamlı katkıyı sunmuştur. Sunmaya da devam edecektir” diye konuştu.

yalcinburdur1

YALÇIN’DAN TEŞKİLAT VURGUSU

“Bediüzzaman’ın dediği gibi, 3 tane biri alt alta koyup topladığınız zaman üç eder, ancak yan yana koyduğunuz zaman yüz on bir eder ve daha güçlü olmayı daha heybetli olmayı simgeler” diyen Yalçın, örgütlü olmanın önemine dikkat çekerek şöyle devam etti: “28 Şubat postmodern darbesinde, bir milyon üyeyle alanlara çıkamamanın, bir milyon üyeyle meşru hükümetin yanında duramamanın üzüntüsünü yaşamıştık. Eğer, bir milyon üyemizle o gün var olsaydık ülkenin seçilmiş hükümetini darbeyle indiremezlerdi. O gün yanlış yerde duranlara hesap sorarak bugünlere geldik. 15 Temmuz’da daha haince gelen darbeciler karşısında, olayın geliştiği ilk anlarda, olayın işgal girişimi olduğunu ifade ederek ilk sesi verdik. Millet iradesinin yanında olduğumuzu bildirdik ve tüm teşkilatımıza, ‘gün bugündür, zaman bu zamandır, haydi alanlara’ dedik ve 1 milyon üyemizi sokağa davet ettik. Şükürler olsun yüz akıyla 16 Temmuz’a çıktık.”

yalcinburdur2

TÜRKİYE KADİM MEDENİYETİN RUHUNU TAŞIYOR

Türkiye’nin sıradan bir ülke olmadığını, kadim medeniyetin ruhunu taşıdığını sözlerine ekleyen Yalçın, “Bu ülke sıradan bir ülke değildir, bu ülke genetiğinde kadim medeniyetin ruhunu, varlığını taşıyan, dirayet ve ferasetiyle mazlum coğrafyalara umut aşılayan bir ülkedir. Yeniden bir diriliş yeniden bir uyanış olacaksa, bu coğrafyadan olacaktır. Bunu bilen şer odakları, ülkenin kazanımlarını yerle bir etmek adına her on yılda bir millete haddini bildirme operasyonları düzenledi. 7 tane darbe girişimi denendi demiştik ki, 8.si daha kanlı ve haince geldi. Ama bu sefer başaramadılar, halkın gücü, tankın gücünü yendi ve kirli ittifak yerle bir oldu” şeklinde konuştu.

15 TEMMUZ’DA ABD/BATI DOĞRU YERDE DURAMADI

Konuşmasında 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminin ayrıntılarına da yer veren Yalçın, “15 Temmuz’da en berbat şekilde geldiler ve bu milletin tarihindeki en büyük ihaneti yaşattılar. Milletin jetleriyle, millete saldırdılar. Onlar bu hainliği yaparken, İstanbul’da büyük adada, 13 tane CIA Ortadoğu uzmanı operasyonu yönetiyordu. ABD Başkanlık adaylığı sürecinde Trump ifade etti, başarısız oldular, başaramadılar” diye konuştu.

yalcinburdur5

Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “15 Temmuz sürecinde ABD/ Batı doğru yerde duramadı, sınıfta kaldı. Hain girişimin seyrine göre tavır belirlediler, ABD’den ilk tepki 2 saat sonra geldi. İlk başta taraf dediler sonra taraf seçtiler. Meşru hükümetin yanında yer aldıklarını deklare etmek zorunda kaldılar. Müttefiklik hukuku, teröristbaşını iade etmeyi ve kendi ülkelerindeki bu kirli yapılanmanın faaliyetlerini durdurmayı gerektirir. ABD’den bunu bekliyor ve istiyoruz.”

KADİM MEDENİYET YENİDENT TAHKİM EDİLMELİDİR

Sudan davetinde SWTUF heyetinin kendilerine, “Türkiye sadece Türkiye değil” dediğini de aktaran Yalçın, “Biz biliyoruz ki Türkiye medeniyet coğrafyasının yaşayan gücüdür. Bunu tüm İslam coğrafyası da böyle kabul ediyor. SWTUF heyeti o gün sabaha kadar dua ettiklerini ve bayraklarıyla yanımızda durduklarını da ifade ettiler. Dünyanın birçok yerinde insanlar Türkiye’ye dualarını esirgemediler. Çünkü herkes biliyor ki Türkiye sadece Türkiye değildir. Cumhurbaşkanının dünya 5’ten büyüktür deyişi onlar için çok şey ifade ediyor. Onun için, mağdur ve mazlum coğrafyaların umudunun örselenmemesi için, bu milletin diz çökmemesi için, kadim medeniyetin yeniden tahkim edilmesi ve dünyaya sunulması için yürüyüşümüzü büyütmek ve sonuna kadar götürmekten başka şansımız yok.

yalcinburdur3

657, MİLLETİ FETÖ’NÜN DARBESİNDEN KORUDU

Son günlerde gündeme gelen kamuda iş güvencesi konusuna da değinen Yalçın, kamuda iş güvencesinin anlık duygularla değiştirilemeyeceğini belirtti. “Kamuda iş güvencesi olmasaydı FETÖ kamunun tamamını tulum çıkarırdı” diyen Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “FETÖ, iş güvencesinin esnek olduğu istihdamın farklı yürüdüğü TÜBİTAK’da, KOSGEB’de tulum çıkarttı. 657, bu milleti, FETÖ’nün darbesinden ve tulum çıkarmasından korumuştur. İş güvencesi konusunda anlık reflekslerle atılacak adımlar bu millete çok pahalıya mal olur. Devlet, kamuda güvence demektir, milletin geleceğinin güven altına alınması kamuda güvenceden geçer. 28 Şubat’ta 657’i kullanarak dışarı atılan inanları ve onların yaşadığı mağduriyetleri biliyoruz. Yönetsel anlamdaki yetersizlikler, aşağıya diğer çalışanlara yüklenmemelidir. Kamu mevzuatında birleştirmeye evet diyoruz. Kamu mevzuatının tevhid edilmesine evet, ama kamu görevlilerinin iş güvencelerinin tehdit edilmesine hayır diyoruz. Kamuda Türkiye’nin yönetici akademisi yok, yaşanan tıkanıklığı doğru yerde görmeli ve çözebilmeliyiz, aksi takdirde ülkeyi kaosa ve belirsizliğe taşımış oluruz.”

Ajanskamu/www.ajanskamu.net