Türk futbol ailesi, son zamanlarda yaşanan terör saldırılarına karşı birlik beraberlik mesajı vermek için “Şehitlere Saygı” maçında bir araya geldi. Yerli ve yabancı birçok futbolcunun forma giydiği anlamlı organizasyondan elde edilen gelirler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla şehit ailelerine bağışlanacak.
YILIN EN ANLAMLI MAÇI
Vodafone Arena’da düzenlenen anlamlı organizasyonda, farklı renklere gönül veren taraftarlar tek renk olup kırmızı beyaza büründüler. “Şehitlere Saygı Yıldızlar Karması” dayanışma maçında, şehit aileleri için toplam 50 milyon 630 bin Türk lirası toplanarak rekor kırıldı. Medya takibinin öncü kuruluşu Ajans Press anlamlı organizasyonun medya yansımalarına inceledi. Ajans Press’in medya raporuna göre futbol dünyasının tek yürek olduğu organizasyon ilk gününde 136 habere konu oldu. Çoğu medya kanalının manşetten verdiği organizasyonda başlıklara en çok birlik beraberlik vurgusu yansıdı.
Patlamanın gerçekleştiği yerde düzenlenen etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere spor ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri katılırken, “Türkiye Yenilmez” ve “Teröre Karşı Tek Yürek” mesajları verildi. Öte yandan 10 Aralık’ta Beşiktaş’ta gerçekleşen hain terör saldırısı hala sıcaklığını koruyor. Öyle ki Ajans Press’in patlamanın gerçekleştiği tarihten bu yana alan medya incelemesinde, patlamayı konu alan 3 bin 55 haber yapıldığı tespit edildi.