Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 1300 personel alımı yapılacaktır. Alımlar açıktan değil, naklen atama ile yapılacaktır. Alımlar sözlü sınav ile yapılacaktır. 1300 kişilik kadro için 3900 kişi mülakata alınacaktır.

600 kişi hafız olan kuran kursu öğreticisi, 400 kuran kursu öğreticisi, 200 imam hatip ve 100 müezzin kayyım alımı yapılacaktır. İmam hatip lisesi veya daha üst öğrenime sahip olanlar bu pozisyonlara başvuru yapabilir. Söz konusu görevleri yerine getirmeye mani bir durumları olmamalıdır.

Başvuru Usulü; Diyanet işleri başkanlığı personelleri bu alımlar için başvuru yapabilecektir. Merkez teşkilatında çalışanlar kendi birimlerine, taşra teşkilatında çalışanlar ise il ve ilçe müftülüklerine başvuru yapacaktır.

Başvurular 14 Şubat günü saat 08.30’da başlayacak ve 28 Şubat’ta 16.30’da sona erecektir. Başvuru yapılırken istenen evraklar da sunulacaktır. Başvurular şahsen yapılmalıdır. Yalnızca yurtdışında olan ya da askerde olan personel yerine üçüncü kişiler başvuru yapabilecektir. Başvurusu kabul edilen adaylar sözlü sınava alınacaktır.

Adaylar MBSTS puanına göre sıralanır ve en yüksek puanlı 3900 kişi mülakata alınır. Sözlü sınav sadece Ankara’da yapılacaktır. Sınavda en az 70 puan alan adaylar başarılı olacaktır.  Bu şekilde 1300 personel taşrada görevlendirilecektir.

Diyanet detayları verilmiştir.

Kaynak: DİB Naklen 1300 Personel Alımı İçin Sınav Duyurusu Yayımladı