Genel Başkan Ünal şunları söyledi; “3 Mart 1924 tarihinde Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımız, kuruluşundan bugüne kadar büyük bir özveri ile görev yapmaktadır. Personeli vasıtasıyla yurt içinde ve yurt dışında, İslam dininin doğru anlatılması, kurallarının gerçek ve düzenli bir şekilde öğretilmesini temin etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Anayasal bir kurum olarak yasanın kendisine verdiği görevleri en iyi şekilde yerine getirmenin çabası ve gayreti ile hareket etmektedir. Yasayla kendisine verilen görevleri yapmakla mükelleftir. İslam dininin inanç, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmesi, din konusunda toplumu aydınlatması ve ibadet yerlerini yönetmesi asli görevidir.

Bütün kurum yöneticileri olduğu gibi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı yönetenler de elbette eleştirilebilir. Bu eleştirilerde amaç, kurumların daha iyi yönetilmesine katkı olmalıdır. Eksikliklerle ilgili gerekli bilginin edinilmesi de önemlidir. 

Diyanet veya başka kurumların kurumsal yapılarını yok etmeye yönelik söz, yazı ve hareketler fayda sağlamaz. Aksine zarar verir, ne eleştirenlere ne de ülkemize katkı sunmaz.

Hele hele toptancı bir yaklaşım kabul edilebilecek bir durum değildir.

Burada şunu da ifade etmek gerekir ki; kurumlarımızın yöneticilerine büyük sorumluluk ve görevler düşmektedir. Milletimize hizmet etme ve herkesi kucaklama anlayışından asla vaz geçmeden, ayırmadan ve ayrıştırmadan hizmette verimliliği artırmak için çaba sarf etmelidirler.

Bunun yolu da, öncelikle çalışanların liyakat, ehliyet, bilgi, başarı ve sadece Türk Devletine sadakat anlayışıyla kucaklanmasından geçeceğini söyleyebiliriz.

Unutulmaması gereken, yıkmak, yok etmek, kırmak kolaydır, ancak veballidir. Yapmak, ileri götürmek, daha güzele ulaşmak zordur, ancak hayırlıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”