Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkanı Faruk Çetin Başkanlığında sendika üyeleri 04.04.2018 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı Personelinin “Diyanet Hizmetler Sınıfına” alınması yönündeki sendikanın talebini Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ramazan Muslu'ya, İnsan Kaynakları Genel Müdürlü Dr. Burhan Erkuş’a ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama 2 Daire Başkanı Akif Pusmaz'a dosya halinde iletti.


633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 6002 sayılı Kanunla;
657 sayılı Devlet Memurları Kanununa Ekli  (1) Sayılı Ek Göstergeler Cetvelinin “VI-Din Hizmetleri Sınıfı”  başlıklı kısmı değiştirilerek “Kadroları Din Hizmetleri Sınıfına dahil olanlardan en az dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunlarının “ek göstergeleri 8’inci dereceden başlatılarak 1’inci dereceye “3000' ek gösterge uygulaması getirilmiştir.


Bu ve buna benzer birçok konuda personel arasındaki ayrımın son bulması için 657 Sayılı yasada değişiklik yapılarak “Din Hizmetleri Sınıfı” değiştirilerek “Diyanet Hizmetleri Sınıfı”          olması ve Diyanet İşleri Başkanlığı Personelinin “Diyanet Hizmetler Sınıfına” alınması durumunda mali ve özlük hakların iyileştirilmesi taleplerinde Başkanlığın her personelinin unvanları teker teker zikredilmeden Örneğin; “Diyanet hizmetleri Sınıfına” özel hizmet tazminatlarının 25 puan artırılması,” şeklindeki bir kazanım hizmetlisinden Başkanına kadar herkesin mali ve özlük hakları bakımından kazanacağı bir sistem olacaktır.


Bağımsız Diyanet Sen Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin “Diyanet Hizmetler Sınıfına” alınması yönünde gerekli çalışma yapılması talebinde bulundu.