Ankara Adliye Sarayı önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Genel Başkan Vekili Osman Aydın, Adnan Oktar’ın sahibi olduğu A9 kanalından yaptığı programlarla halkımızın milli manevi değerlerine uymayan yayınlar yaptığını belirterek “Yayın özgürlüğünü halkın değerlerine saldırı olarak gören bu kişinin yapmış olduğu talk şovlar ne İslam’a, ne de bu ülkenin insanına fayda vermediği, kadim geleneği olan İslam’ın bu tür manipülasyonlarla dejenere edilmeyeceği açıktır. İslam’ın kadın ve erkeklerin giyimi ile tavır ve davranışı konusundaki hükümleri açık iken İslam dininin, Yahudi ve Hristiyan inancının dahi tasvip etmeyeceği nahoş görüntülerle ekranlarda boy gösterip toplumun sinir uçlarına dokunmak normal karşılanacak bir durum değildir. Bu nahoş durumu normalmiş gibi sunmanın arka planında kimlerin olduğunu tahmin etmekle birlikte İslam ahlakının sınırlarını zorlayarak nahoş tutumları toplumda yaymak adına gösterdiği çaba, kimsenin gözünden kaçmamakta ve oynanan oyunun herkes farkındadır.” Şeklinde konuştu.

Adnan Oktar’ın Müslümanların gözünün içine baka baka milli ve manevi değerlerimizi aşağıladığını söyleyen Aydın, “Oktar’a tepki konulduğunda ise ahlaksız ifadelerle bu milletin güzide kurumu Diyanet’i hedef alarak aklınca cevap vermeye, Diyanet’in ve alimlerin halk nezdinde itibarını zedelemeye çalışmaktadır. Adnan Oktar Diyanet’in gelirlerine gelince aklına İslam gelmekte; ama kendisi eleştirildiğinde, özgür bir devlette herkesin yaşamına olduğu kadar kendi yaşamına saygı duyulması gerektiğini vurgulamaktadır. Soruyoruz Adnan Oktar’a senin nahoş görüntülerin özgürlükle meşru oluyor da devletin anayasası ve ekonomik yapısı üzerine kurulu olan bir devlet anlayışında Diyanet hangi mantıkla bütçeden istisna olabilsin? Veya bu durum salt Diyanet’in sorunu mu ki burada Diyanet suçlanıyor?” dedi.

Oktar’ın bir takım süslü ifadeler, hipnoz yöntemleri, çağdaş algı operasyonları ve tehditlerle gençlerimizi kendi menfaatlerine alet ettiğini söyleyen Aydın, “Kurgulanmış her tür yapılardan rahatsız olduğumuzu ilan ederek bu tür yapılara karşı var gücümüzle mücadele edeceğimizi deklare ediyoruz. İslami değerler üzerinde yıllardır yaptıkları tahribat yetmiyormuş gibi kendi rezil hayatlarını örtbas etme adına ülkemizin dini, manevi, insani, ahlaki ve kültürel hayatını ayakta tutan din görevlileri ve bağlı oldukları kurum, Diyanet hedef alınmıştır. Ahlaksızca, sınırsızca ve arsızca din görevlilerine iftira atılmış, içlerindeki kin, zehir olup kamuoyunu yanıltma, toplumu ifsat etme faaliyeti olarak dışarı akmıştır. Diyanet’in bu fasid yapılara geçit vermeyen halinden rahatsız olan bir takım yapıların uzantısı olan Adnan Oktar’ın ne yapmaya çalıştığının farkındayız. Bu bir kalkışmadır. İslam’a ve insanlığa karşı isyandır. Bunlar; dilleri zehirli, yürekleri zincirli, beyinleri uyuşturulmuş, mankurtlaştırılmış bir ruh hali ile Müslüman Anadolu halkından ve tarihinden intikam alma uğruna kurulan gizli ajandalı organize örgütlerdir. Hakimlerimizden ve savcılarımızdan talebimiz odur ki, İslam dininin genleriyle oynayan, halkın değerlerini bile bile aşağılayan, toplumda kin ve nefretin yaygınlaşmasına yol açan, devletin kurumlarına salya sümük saldıran, ahlaksızlığı fikir özgürlüğü diye servis eden bu şer unsurların İsrail ve FETÖ hayranlığı dahil arkalarında var olan güçler ve ekonomik beslenme kaynakları araştırılsın ve hak ettikleri ceza kendilerine verilsin.” İfadelerine yer verdi.

Basın açıklaması sonrası Genel Başkan Vekili Osman Aydın ve yönetim kurulu üyeleri Diyanet-Sen Basın Müşaviri Muharrem Mankır ile Ankara Adliye Sarayı’na girerek Adnan Oktar hakkında suç duyurusunda bulundular.