Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 Nolu şubesi Diyarbakır büyük bir başarıya imza attı. Son 10 yıl içinde üyeleri için büyük projelere imza atan, üyelerinin ekonomik, sosyal ve özlük hakları için mücadele eden Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şubesi çeyrek asırdır yetkiyi elinden bulunduran Eğitim-Sen'i geçerek yetkiyi eline aldı.

22 Mayıs 2018 Salı günü yapılan mutabakatta Diyarbakır genelinde 7642 üye ile yetkili sendika oldu. Eğitim-Sen mutabakatta 7107 üye ile ikinci sendika oldu. Türk Eğitim-Sen 378 üye ile üçüncü sırada yer aldı.

Diyarbakır'da Eğitim-Bir-Sen, tarihinde ilk olarak sendika yetkiyi aldı. Bu yetkiyi almada Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş ve yönetiminin etkili çalışması, üyeleri için verdiği mücadele ve üyelerine sağladığı katkı, üyelerini sahiplenme, onlar için her alanda ve yerde çalışma içinde olması etkili oldu.

Özelikle Başkan Yunus Memiş'in her alanda ve platformda etkili çalışmaları, Sosyal sorumluluk projelerindeki etkisi, Sivil Toplum Kuruluşları ile olan etkili ve toparlayıcı çalışması, İl ve ilçe okullarındaki koordineli çalışmaları bunda etkili oldu. Yönetim Kurulu üyelerinin eş güdümlü ve uyumlu çalışması, yönetimin her önemli anda, okullarda ve alanda olması, üyelerini hiçbir siyasi karara sürüklemeden sadece eğitim çatısı altında yasal ve etkili çalışması üye sayısının artırımda belirleyici rol aldığı belirtildi. Son iki yıl içinde 2000'den fazla yeni üyenin Eğitim-Bir-Sen'i tercih etmesinde bunların etkisinin büyük olduğu ifade edildi.