Karaman STK Platformundan yapılan açıklamada, “Zeytin Dalı Operasyonuyla kahraman Mehmetçiğimizin teröristlerden temizlediği Afrin bölgesinde huzur ve barışın tesis edilmesi ve aylardır muhasara altında tutulan Doğu Guta bölgesinden tahliye edilen kadın ve çocuk mazlumların acil ihtiyaçları için “Rahmet Aylarında, Merhamet Olmak” için bir yardım kampanyası düzenliyoruz.” denildi.

 


“Yapılan saldırılar; kimyasal silah, varil, vakum, misket ve sığınak delici bombalar kullanılarak gerçekleştiriliyor.”

 


“Savaşın başından bugüne Karaman’dan 63 tırlık yardım malzemesiyle nice mazlum kardeşimizin ayakta kalmasına vesile olan hayırsever halkımız, bugün de kardeşlerimizin ihtiyacına yetişecektir. Son 4 ayda çoğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 2 bin 500 kişinin hayatını kaybettiğini ve binlerce insanın yaralandığı bölgede insani krizin hat safhaya ulaştı. Kuşatma altındaki insanlar videolarla dünya kamuoyuna seslerini duyurmaya çalışıyor. 2013 yılından itibaren çocuk ve bebekler gıda yetersizliğinden; yaralılar da tıbbi malzeme yetersizliğinden dolayı ölüyor ya da ölmek üzere. Esed rejimi, Doğu Guta’ya başta varil bombası olmak üzere kimyasal silahlar dahil her türlü silahı kullanarak kara ve hava saldırıları düzenliyor. Yapılan saldırılar; kimyasal silah, varil, vakum, misket ve sığınak delici bombalar kullanılarak gerçekleştiriliyor. Son olarak Esed rejimi, abluka altında tuttuğu Doğu Guta'nın Duma ilçesine düzenlediği zehirli gaz içerikli kimyasal silah saldırısıyla çocuk ve kadınların da olduğu 78 sivili katletti.”

 


“Ölümleri Seyretmek Yerine Yapabileceklerimiz de Var”

 


2013 yılından itibaren kuşatma sebebiyle tıbbi yetersizlik ve yetersiz beslenmeden dolayı binlerce kişinin ölüm döşeğinde olduğunu aktaran platform yetkilileri, “Çocuk ve bebeklerin gıda yetersizliğinden; yaralıların da tıbbi malzeme yetersizliğinden dolayı öldüğü ya da ölmek üzere olduğu kaydediliyor. Geçen hafta yürürlüğe giren anlaşmayla birlikte Doğu Guta’dan tehcir edilen aileler, Haresta, Zemelka, Arbin ve Ayn Terma ilçelerinin yanı sıra çeşitli mahallelerden aileler İdlib’e gönderilmeye başlandı. Tahliye anlaşmasıyla birlikte yerinden tehcir edilenlerin sayısı bugüne kadar 150 bini bulmuş durumda. Tahliyelerin art arda gelmesi ve konaklama tesislerinin yetersiz kalması nedeniyle de aileler, Türkiye sınırına yakın konumda bulunan mescid ve okul gibi alanlara yerleştiriliyor” dedi.

Kampanya çerçevesinde Karaman STK Platformu olarak IHH İnsani Yardım Vakfı üzerinden  Doğu Guta ve Afrin bölgelerindeki Suriyeli mazlumlar için 1 çuval unla destek olabilir veya 70 TL ile bir çuval un bedelini bağışlayabilirsiniz. Ayrıca Doğu Guta’dan tahliyelerde çocuklar için acil olarak mama, bebe bisküvi, süt ve su için de 30 TL bağışta bulunabilirsiniz.

 


Kampanya hakkında bilgi almak için irtibat numaraları:      0 537 704 57 97

                                                                                                 0 554 150 60 70

                                                                                                 0 542 317 21 59

                                                                                                 0 542 659 43 58

                                                                                                 0 338 212 88 99

İban numarası: Türkiye Finans TR61 0020 6000 7000 6672 2600 05

Karaman STK Platformu Adına bağış yapılabilir.