Yapılan araştırmalara göre, dünyada yaklaşık 18 milyonu kadın 3 milyonu erkek olmak üzere toplam 20 milyondan fazla kişinin estetik operasyon yaptırdığı belirlendi.  Interpress’in Uluslararası Estetik Plastik Cerrahlar Birliği’nin (ISAPS) verilerine dayanarak medyada çıkan haberlerden derlediği sonuçlara göre, en fazla estetik ameliyat yapılan ülkelerin ABD, Brezilya, Güney Kore, Hindistan, Meksika, Almanya, Kolombiya, Fransa ve İtalya olduğu ortaya çıktı. Türkiye ise plastik cerrah sayısı bakımından dünyada ilk 9 içinde yer almasına rağmen dünyada en fazla estetik operasyon yaptıran ülkeler arasında alt sıralarda yer aldı.

Dünyada en fazla yapılan estetik ameliyat göğüs büyütme oldu …

En çok yapılan cerrahi işlemler sırasıyla meme büyütme, yağ aldırma, göz kapağı estetiği, karın germe ve burun estetiği olurken, en çok yapılan ameliyatsız işlemler ise botoks, dolgu işlemleri, epilasyon, kimyasal peelingler, ve lazer ile soyma işlemleri olarak öne çıktı.

Kadınlar göğüslerinden erkekler göz kapaklarından şikayetçi …

Bayanlar en çok protez ile meme büyütme, liposuction ile yağ alma, göz kapağı estetiği, yağ enjeksiyonları ve karın germe ameliyatları yaptırırken, erkelerde ise en sık yapılan operasyon göz kapağı estetiği, burun estetiği, liposuction ile yağ alma, erkeklerde iri memelerin küçültülmesi ve yağ enjeksiyonları oldu.

En çok burnumuzdan şikayetçiyiz…

Ülkemizde en çok yapılan estetik operasyon ise burun estetiği olurken, burun ameliyatını sırasıyla, liposuction, karın germe, ve meme ameliyatlarının izlediği tespit edildi. Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı inceleme sonucu medyaya yılbaşından bu yana estetik operasyonlar hakkında 1.556 haber yansıdığı tespit edildi.