Ajanskamu.net-Özel Haber-İstanbul Zekeriyaköy’deki Ali Akkanat Anadolu Lisesi’nde 8 Nisan’da Bakanlığın en çok tartışılan uygulaması Cinsiyet Eşitiliği atölye çalışması yapılacak.

Koç Vakfı da etkinliğe öncülük ediyor. 

MEB'in en çok eleştirilen çalışmaları arasında yer alan bu etkinliğe İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün dur demesi gerekmektedir. 

Kadına şiddet adı altında Cinsiyet eşitliği kavramının yaygınlaştırılmaya çalışılması masum bir çalışma gibi görülmemelidir. 

Etkinliğin afişinden dahi cinsiyet eşitliği algısının nerelere kadar ulaştığını görebiliyorsunuz. Erkek ve kadın parmaklarının bir arada ve ojeli, yüzüklü erkek ve kadın parmakları bir elin parçası gibi resmedilmiş durumda. 

İşte Hürriyet gazetesinde yer alan o haber:

İstanbul Zekeriyaköy’deki Ali Akkanat Anadolu Lisesi’nde felsefe öğretmeni Gülden Gacaner’in önderliğinde felsefe kulübü öğrencileri tarafından ‘Toplumsal Cinsiyet Temelli Şiddet/Şiddete Sıfır Tolerans’ çalıştayı düzenlenecek. 8 Nisan’da yapılacak olan etkinlikte yaratıcı drama ve tartışma olmak üzere toplam 10 atölye olacak. Çalıştayın amacı, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddet üzerine farkındalık yaratmak. Etkinliğin açılış konuşmalarını Koç Holding Sürdürülebilirlik ve Paydaş İlişkileri Uzmanı Mısra Özkuş, emekli polis memuru Nuray Toprak, medya ve iletişim uzmanı Ümit Sanlav, lisenin müdürü Faruk Genç yapacak. Çalıştay temalarıysa şöyle:
‘Eşitlik-Kadına Yönelik Şiddet’, ‘Ritim ve Oyunlarla Toplumsal Cinsiyet Atölyesi’, ‘Oyunun Adı Bi’kere’, ‘Günlük Yaşamda Şiddetim Biçimleri’, ‘Şiddete Karşı Felsefi Yaklaşımlar’, ‘Cinsiyet Eşitliği İçin Ayrımcılığı Konuşuyoruz’, ‘Medyadaki Şiddet Halleri’, ‘Oyuncakların Cinsiyeti Üzerine Yaratıcı Drama Atölyesi’, ‘Medyadaki Kadın Şiddeti Drama Atölyesi’, ‘Siber Şiddet’.

www.ajanskamu.net