Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün DYK Kurslarında Görev Almak için Başvuru Yapan Ancak Başka Kuruma Atanan İdarecilerin DYK mağduriyeti ile ilgili bakanlığa yazmış olduğu yazıya istinaden bakanlık görüş yazısı yayınlamıştır.

 

Adana İl  Milli Eğitim Müdürlüğünün DYK Kurslarında  Görev Almak için Başvuru Yapan  Ancak Başka Kuruma Atanan İdarecilerin DYK mağduriyeti ile ilgili bakanlığa yazmış olduğu yazıya istinaden bakanlık görüş yazısı yayınlamıştır.

Bakanlığın yazmış olduğu görüş yazısında Bilindiği gibi daha önce bir örneği de bütün teşkilatımıza gönderilen ilgi (b) genelgenin 2’nci sırasında:

”… buna göre, ders bütünlüğü de dikkate alınarak örgün ve yaygın eğitim kurumları müdür , müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saat aylık karşılığı ders görevi verilecek , aylık ders karşılığını ders görevini dolduran yöneticilere 6 saate kadar da ek ders ücreti karşılığında ders görevi verilecektir.

Görev yaptıkları kurumların özelliği nedeniyle derse girmeleri mümkün olmayan yöneticiler bu kapsam dışında değerlendirilecektir. Ayrıca kadrolarının bulundğu eğitim kurumlarında yeterli ders sayısının olmaması gibi nedenlerle aylık karşılığı ders görevini doldurmayan yöneticiler , aylık karşılığı görevleri doldurmaları amacıyla bir başka eğitim kurumunda görevlendirilmeyecektir..” açıklamasına yer verilmiştir.

Bu çerçevede bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan yöneticilerin , bakanlığımıza bağlı diğer resmi eğitim kurumlarında açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında ders okutmalarının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir.. denilmektedir..

 

Bakanlığın Görüş Yazısı:

 

Mebpersonel