Akıllı telefonlar hayatın birçok yerinde yaşamı kolaylaştırıyor. Amacına uygun kullanıldığı sürecek teknolojik gelişmeler hızlı ve kolay iş görme imkânı sunuyor.

MEB akıllı telefon uygulaması “e-okul veli bilgilendirme “ile öğrencilerin okul yaşamına dair pek çok veriyi velilerle paylaşıyordu. Bu hem zahmetsiz hem de zaman bakımından ekonomik bir kolaylık. Zira akıllı telefon artık nerdeyse toplumun tümü tarafından kullanılıyor. Uygulama telefona yüklenildiği zaman öğrenciye ait birkaç bilgi ile sisteme girilebiliyor ve öğrenciye ait bilgilere kolayca ulaşılıyor.

Uygulamaya “bildirim” özelliği kazandırıldı. Artık bildirimin açık olması durumunda öğrenciyle ilgili, devamsızlık, not girişi vb. hareketliliklerde uygulama uyarı mesajı gönderecek. Bu da velilerin çocukları ile ilgili verilere anında ve kolayca ulaşmalarını sağlayacak. Toplumun tüm kesimlerinin akıllı telefon kullandığı gerçekliği üzerinden okulların da sisteme verileri zamanında girmeleri durumunda öğrencilere dair verilerin veliye ulaşımı hızlanacak. Böylece hem öğrencinin devamsızlığı durumunda velinin haberdar olarak tedbir almasının yolu açılacak hem de veli öğrencisine dair gelişmeleri sıcağı sıcağına takip edeceği için sıkıntılı durumlarda müdahale hızlı ve neticeye varıcı olacak.

Tüm velilerimizin, uygulamayı telefonlarına yüklemelerini ve öğrencilerinden her an haberdar olmalarını teknolojinin bir güzelliği olarak kullanmalarını tavsiye ederiz. Okulların da verileri vaktinde girmeleri durumunda sistem okul-veli-öğrenci iletişiminde ciddi bir iletişim gücü fırsatı sunacaktır.

 İbrahim Hakkı CELİS