Ajanskamu.net--

T.C EBS hafta sonu seminer çalışmalarında yöneticilere ek ders ücreti talep etti

12.06.2018 tarihli “Seminer görevi ücreti” konulu Eğitim Bir-Sen’in yazısı Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne gönderildi. Sendika tarafından yazılan yazıda öğretmenlere mesleki çalışmalarda hafta sonunda ek ders ücreti ödendiği ancak bu konuda yöneticilerin durumunun belli olmadığına dikkat çekildi ve hafta sonu seminer çalışmalarında yöneticiler için ek ders ücreti ödenmesi gerektiği belirtildi.

SEMİNERDE YÖNETİCİLERİN DURUMU

Sendika bilgilendirmesinde “2017-2018 eğitim-öğretim yılı sonu mesleki çalışma takvimi kapsamında 9 ve 10 Haziran 2018 tarihlerinde fiilen görev yapan ve/veya mesleki çalışmalara katılan eğitim kurumu yöneticilerine ücret ödenmesini talep ettik.” ifadelerine yer verirken 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun “Çalışma Saatleri” başlıklı 99. maddesi, 2006/11350 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı’nın 6. maddesinin üçüncü fıkrası, Anayasanın “Zorla çalıştırma yasağı” başlıklı 18. maddesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin “Kölelik ve zorla çalıştırma yasağı” başlıklı 4. maddesinin ikinci fıkrası resmi yazıda analiz olarak belirtildi.

Eğitim Bir-Sen tarafından MEB’e gönderilen yazı;

 

 

Mesleki çalışma ek ders ücreti
Açıklamada 9 ve 10 Haziran 2018 tarihlerinde hafta sonu olmasına rağmen mesleki çalışma gerçekleştirilmiş olup fiilen katılan öğretmenlere ilgili karar gereği ek ders ücretinin ödenecek olduğu belirtilirken  “2017-2018 eğitim-öğretim yılı sonu mesleki çalışma takvimi kapsamında 9 ve 10 Haziran 2018 tarihlerinde fiilen görev yapan ve/veya mesleki çalışmalara katılan eğitim kurumu yöneticilerine bu hizmetlerinin karşılığı olarak ücret ödenmelidir.” denildi.