Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şubesindeki seçim çalışmaları 3 Eylül itibariyle başlayan resmi süreç ile heyecan ve hareket kazandı. Adalet, Liyakat, ve vefa söylemiyle yola çıkarak değişim ve yenilik isteyen Eğitim- Bir-Sen Sivas 1 Nolu şube üyelerinin desteklediği Sivas Kongre Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Halil İbrahim TEMİZ 17 Eylül Pazartesi günü saat 19:30 da Atatürk Kültür merkezinde deklarasyon ve delege aday tanıtım toplantısı yaptı.

Programa yaklaşık 550 sendika üyesi iştirak etti. Katılımın yoğun olduğu ve bir çok üyenin yer bulamayarak ayakta kaldığı görüldü. Büyük bir heyecan ve beğeni ile deklarasyonunu okuyan Sivas 1Nolu Şube Başkan Adayı Halil İbrahim TEMİZ’in değişim, yenilik, ilkesellik, şeffaflık, güvenirlik, liyakat, vefa ve gönüllere giren sendikacılık anlayışına vurgu yaptığı metin üyeler tarafından sık sık alkışlandı.

Delege adayları ve ilçe başkan adaylarının da tanıtıldığı programda Halil İbrahim TEMİZ ve ekibinin genç, dinamik, tecrübeli ve birikimli profilleri ile 6  Ekim 2018 de yapılacak olan şube delegelik ve ilçe yönetimi seçimlerinde başarılı olma şanslarının yüksek olduğu konuşulmaya başlandı.

Eğitim Bir Sen Sivas Şube Başkan Adayı Halil İbrahim TEMİZ’İn yaptığı adaylık deklarasyon konuşması şöyle;

 

Tasalanma yiğidim; zaman bizden yanadır

Külümüzden yükselen duman bizden yanadır

Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır

Dünya düşman olsa da, iman bizden yanadır

 

Kapıları açacak coşkun bin niyaz kaldı

Ufka bir bak yiğidim, inkılâba az kaldı

 

Kurucu genel başkanımız mütefekkir, şair ve yazar duyguları yoğuran şairliği, bir zihniyetin taşıyıcısı-yayıcısı olmak bakımından dava adamlığını ve davasının gerektirdiği mücadeleci kişiliği nefsinde toplamış ve Yedi Güzel adamdan biri olan Mehmet Akif İnan'ı rahmet ve minnetle anıyorum. Mekânı cennet olsun…

 

Sivas’ımızda Eğitim-Bir-Sen'in ilk temellerini atan Ahmet Karademir ve Ahmet Özbilge üstatlarımıza selam olsun…

 

Uç beylerimiz, sendikamızın görünmez kahramanları ilçe temsilcilerimiz ve işyeri temsilcilerimize selam olsun…

Birlerden alarak üye sayımızı binlere ulaştıran, emeğini ortaya koyan, Eğitim-Bir-Sen sevdalılarına selam olsun…

 

Kıymetli sendika başkanlarım, ilçe başkanlarımız, eğitim yöneticilerimiz, STK yöneticilerimiz, birlikte yol yürümekten onur duyduğum delege adayı dava arkadaşlarım siz gönül dostu üyelerimiz ve basınımızın güzide temsilcileri toplantımıza hoş geldiniz safalar getirdiniz…

 

Bugün başlayan 2018-2019 eğitim öğretim yılının tüm eğitim çalışanlarına, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize ve velilerimize hayırlar getirmesini diliyor, Rabbim kazasız, belasız, başarılarla dolu bir yıl geçirmemizi cümlemize nasip etsin diyorum.

 

Sevdamız Eğitim-Bir-Sen, 81 ilde demokrasi şöleni adı altında olağan seçim sürecini başlatmıştır. Sivas’ımızda da 6. Olağan kongremizi bu duygularla gerçekleştireceğiz.

6 Ekim 2018 Cumartesi günü Başöğretmen Atatürk Ortaokulunda delege seçimleri gerçekleşecek, Bir ay sonrasında da şube organları ve şube yönetimi seçimi gerçekleşecektir.

 

Değerli Dostlar;

Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak sorumluluğumuz ve vebalimiz büyük. “Büyük rüyalarla geçmişse bir ömür / Hiç yanmam ölümün her çeşidine.“  diyen kurucu genel başkanımızın ve ona omuz veren dava arkadaşlarının yolu yolumuzdur. Bizler bir medeniyet kurmak için yola çıkan insanlar olarak üyelerimize, milletimize ve insanlığa karşı sorumlu olduğumuzu unutmayacağız. Ve yapacağımız her işte bu sorumluluk duygusuyla hareket edeceğiz.

Bugün eğitim-Bir Sen ülkemizde 426.000, ilimizde 4.200 üye sayısıyla ülkemizin en büyük sivil toplum örgütü konumundadır. Seçim sürecinin de bu büyüklüğe ve vakara uygun şekilde geçeceğine olan inancım tamdır.

 

Kurucu genel başkanımız Yedi Güzel adamdan biri şair-yazar mütefekkir ve hepsinden önemlisi, eylem ve dava adamı olan Mehmet Akif İnan’ın ortaya koyduğu ilkeler doğrultusunda sendikacılık yapmaya devam edeceğiz. Kurucu Genel Başkanımız sendikayı kurarken, üzerine bina ettiği temel ilkelerden birisi değerler sendikacılığı, diğeri de hizmet sendikacılığı kavramları idi.

 

Biz değerlerimizi koruyarak, ona sadık kalarak bir sendikacılık yapacağız. Kazanmak için her yol mübahtır, kazanmak için ne gerekiyorsa onu yapmalıyız diyerek hareket etmeyeceğiz. Kardeşlik hukukunu koruyacağız. Biz merkezine “Hak” kavramını koyan kutlu davanın yolcularıyız. Bu nedenle yol yürürken Haktan ayrılmayacağız kazanmak için yanlış yollara sapmayacağız.

 

Kimseye zulmetmeyeceğiz, hiç kimsenin zulmetmesine de asla izin vermeyeceğiz. Ne aldanan olacağız, ne de aldatan.

 

Bizim yola çıkış felsefemiz kurucu genel başkanımızın ifade ettiği gibi hizmet sendikacılığı odaklı olacaktır. Biz hizmete talibiz, üyelerimize tahakküm etmeye değil onlara hizmet etmeye talibiz.

Sendikalar hizmet makamlarıdır. Üyenin menfaatlerini koruma, sorun ve sıkıntılarına çözüm bulma makamlarıdır. Kapımız da gönlümüz de tüm üyelerimize açık olacaktır.

Sendikalar demokratik kurumlardır seçimle gelinip, seçimle gidilir. Olağan kongreler ne kadar meşru ise olağanüstü kongreler de o kadar meşrudur. Aslolan üyenin ve delegenin iradesidir tercihidir.

 

Biz vesayetin her türlüsüne karşı çıktık. Askeri vesayete de, bürokratik vesayete de, yargı vesayetine de bugüne kadar karşı çıktık, bundan sonra da karşı çıkacağız.

 

Neden Adayız?

1- Güçlüden yana değil, haklıdan yana olan, ötekileştirmeyen, kucaklayan bir sendikal anlayış için adayız.  Mevcut başkanın yaptığı gibi kendine destek vermeyen ilçelerin ilçe paylarını ödemeyerek veya makamlarını elinden alarak bunları bir terbiye metodu olarak kullanan anlayışlara karşı çıktığımız için adayız.  Bunları yaparken bilmiyorlar ki bu camiada hala parayla, makam ve mevki ile terbiye edilemeyecek adam gibi adamların var olduğunu. Geçmişte olduğu gibi kendi cebinden harcayarak sendikacılık yapan, hiç arkasına bakmadan makam ve mevkileri terk eden bu adam gibi adamlara selam olsun. Biz bu adam gibi adamlarla yol yürümeye devam edeceğiz bu hatalara düşmeyeceğiz.

2- İşlerimizi istişare ile yürütecek bir sendikal anlayış için adayız.

3- Zalimin karşısında Elif gibi dimdik durmak, mazlumun ve hakkın karşısında Ram olmak için adayız.

4- Sendikamız da birlik ve beraberliği tesis etmek, kardeş kavgasına son vermek için adayız.

5- Güçlü bir Eğitim-Bir-Sen, güçlü bir MEMURSEN için adayız.

6- Hanım kardeşlerimizin iş hayatında hak ettiği değeri bulması ve sendikal mücadelemize gereken katkıyı sağlayabilmesi için adayız.

7-Sorun üreten değil, çözümün parçası olan bir sendikal anlayış için adayız.

8- İlimizde ve ülkemizde eğitim gündemini belirleyen sendikal anlayış için adayız.

9- 11 yıldır süregelen sıradanlaşmış, heyecanını yitirmiş ve yıpranmış bir anlayış yerine, yepyeni, enerjik, aktif bir ekiple “Zirveden Yeni Ufuklara” yol almak için adayız

 

Vakit değişim vakti

Vakit derlenme toparlanma vakti

Vakit yeni ufuklara yelken açma vakti…

Dünyada Değişmeyen tek şeyin değişim olduğunu düşünerek değişime direnmek abesle iştigaldir. Mezarlıklar, “ben olmazsam buralar batar” diyen insanlarla doludur. Üyenin iradesinden başka hiçbir güç tanımıyoruz. Tüm vesayet odaklarına karşı çıkıyoruz. Ve diyoruz ki burada üyenin dediği olur, delegenin istediği olur. Biz üyemizin ferasetine güveniyoruz. Onların Hakkı sahibine teslim edeceklerine inanıyoruz.

 

 

Neler Yapacağız

 

Biz istiyoruz ki Bu seçim sürecinde projeler konuşulsun, dedikodudan uzak bir şekilde seçim süreci yürüsün.  Arkadaşlarımız projelerimiz üzerinde gerekli çalışmaları yaptı bunları daha sonra Sivas Kamuoyu ile paylaşacağız. Şunun özellikle bilinmesini istiyoruz ki, yönetime geldiğimizde sendikada birlik ve beraberliğimizi tesis edeceğiz. Kardeşlik hukuku içerisinde, kimseyi ötelemeden, ötekileştirmeden, birlik ve beraberlik içerisinde sendikamızı yöneteceğiz. Sendikamızda huzur hâkim olacak. Ortak akılla, istişare ile sendikamızı yöneteceğiz

 

Sendikamızı, kardeş kavgasıyla anılmaktan çıkaracağız, Eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile anılan bir kurum haline getireceğiz.

 

Sözlerimi kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan’ın sözleri ile sonlandırıyorum.

Biz ucuz işlerin sendikası değiliz.

Biz gelecek günlerin, kalıcı iş ve eylemlerin sendikasıyız.

Bizim olur olmaz zamanlarda sokaklara dökülerek kendimize, mesleğimize yakışmayacak tarzda hareket ederek hükümetlerden bir şeyler koparmak gibi bir politikamız yoktur.

Bizler onurlu bir mücadelenin insanlarıyız. Onurlu, vakur.

Bizim sorumluluğumuz sadece ülkemizle sınırlı değil, tüm dünyayı saran bir sorumluluktur.

Bizim ufkumuz dünyanın dört bir yanını sarmıştır. O nedenle bizim sendikamız bütün çalışanların sendikasıdır.

Bizim sendikacılığımız barışın, kardeşliğin sendikacılığıdır.

O nedenle sendikamız hiçbir hizbin, siyasi yelpazenin, hiçbir grup ve kişinin etkisi altında değildir.

Sendikamızı etkisi altına almaya, bulandırmaya da hiç kimsenin gücü yetmez.