Mavikocaeli gazetesi yazarı Galip ATAMAN yine çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı. 

Ataman'a göre Eğitim Bir Sen üyesi okul müdürleri Teog'da başarısızmış.

İşte  O yazı;

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde girdiği TEOG-1 sınav sonuçları açıklandı.

Milli eğitimin yaptığı analizler sonrası Türkiye, Kocaeli ve ilçeler puan ortalamaları belli oldu.

2016 LYS ve TEOG’da olduğu gibi 2017 TEOG-1’de de önceki yıllara göre küçük kıpırdanışlar dikkat çekiyor ama öyle anlatıldığı ve abartıldığı gibi bir artış yok.

Eğitimde kalitenin artmasında, başarı çıtasının yükselmesinde elbette Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun eğitime verdiği önemin etkisi oldu.

Milli eğitim il müdürü Fehmi Rasim Çelik’in performansının yanı sıra öğretmenlerin motivasyonu için düzenlediği toplantıların katkısı inkar edilemez.

En büyük pay ise adı anılmayan, öğretmenler gününden öğretmenler gününe hatırlanan, her türlü zorluğa rağmen özveri ile çalışan vefakar ve cefakar öğretmenlerimizdir. Bu böyle biline.  

Eğitimin kalitesini arttırmak, başarı çıtasını yükseltmek için bugüne kadar en ufak bir çaba göstermeyen, elini taşın altına koymayan eğitim sendikaların konuşmaya hiç hakları yok.

Hele hele, 2016 LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından “Eğitim Bir Sen’li idareciler ve öğretmenler atandıkları günden itibaren gece gündüz demeden çalıştılar, milli ve manevi değerlerle Kocaeli’nin eğitimini şaha kaldırdılar. Son iki yıldaki idareci değişikliği ile geldi bu başarı” diyen, Vali ve milli eğitim müdürünün başarıda hiçbir katkısı olmadığını söyleyen Eğitim Bir Sen Kocaeli Şube Başkanı Şahin Yaşlık’ın konuşmaya, başarıya sahip çıkmaya hiç hakkı yok.

Türk Eğitim Sen üyesi iken istifa ederek AK Parti’nin arka bahçesi olarak hareket eden, ortaokul ve lise müfredatlarından “İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük” dersinin çıkarılması için öneride bulunan Eğitim Bir Sen’e geçen Şahin Yaşlık, bugünlerde TEOG’daki artışı da “Eğitim Bir Sen’li idarecilerin başarısı” diyerek kamuoyunu yanıltırsa şaşırmam.

 

EBS’NİN MÜDÜRLERİ

Oturduğum yerden ahkam kesmeyi, yazı yazmayı, başkalarının yazısını kes-kopyala-yapıştır yöntemiyle kullanarak “emek hırsızlığı” yapmayı” sevmem.

Beni tanıyanlar, yazılarımı okuyanlar araştırmadan, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayacağımı bilirler.

Uzağa gitmeden geliniz son TEOG sınavlarında ortaokul müdürlerinin sendika dağılımına ve ilçe başarı puan ortalamalarına bakalım.

Kocaeli’de 259 ortaokul müdürünün sendika dağılımları; Eğitim Bir Sen 171, Türk Eğitim Sen 51, Eğitim İş 15, Eğitim Sen 12, Sendikasız 9, Eğitim Hak Sen1.

Tabloyu incelediğimizde; Dilovası, Kandıra, Çayırova, Kartepe, Gebze, Körfez gibi başarı oranı düşük son sıralarda yer alan ilçelerdeki okul müdürlerinin neredeyse tamamı Eğitim Bir Sen üyesi.

Örnek mi? Dilovası’nda 10 ortaokul müdürünün 7’si, Kandıra’da 19 ortaokul müdürünün 13’ü, Çayırova’da 14 ortaokul müdürünün 12’si, Kartepe’de 27 okul müdürünün 21’i Eğitim Bir Sen üyesi.

Gölcük, Başiskele, İzmit, Derince gibi ilk sıralardaki ilçelerin başarılı okul müdürleri Türk Eğitim Sen ağırlıklı olurken Eğitim Bir Sen üyesi parmakla sayılacak kadar az.

Eğitim Bir Sen’li müdürlerin başarısız olduğunu gösteren en çarpıcı örnek; 20 okul müdüründen 10’unun Türk Eğitim Sen, 7’sinin Eğitim Bir Sen, 2’sinin Eğitim Sen, 1’inin sendikasız olduğu TEOG ilçe birincisi Gölcük.

Eğitim Bir Sen’li müdürlerin başarısız olduğunu gösteren bir başka örnek; TEOG Kocaeli ikincisi Başiskele, 23 okul müdüründen 9’u Eğitim Bir Sen, 8’i Türk Eğitim Sen, 3’ü Eğitim Sen üyesi, 3’ü sendikasız.

Eğitim Bir Sen üyesi ortaokul müdürlerinin TEOG’daki başarısızlığı, benim yıllardır yazdığım gibi müdürlerin liyakata göre değil de çakma puanlar ile atandıklarını doğrulamış oldu.

Şimdi birileri çıkıp, 120 sorunun tamamını yaparak TEOG birincisi öğrencilerin okul müdürlerinin Eğitim Bir Sen üyesi olduğunu söyleyebilir.

Doğrudur. Gölcük Uğur Mumcu, KSO Dumlupınar, Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu, Derince Alparslan, Gebze Koç Ortaokulları yalnız son 2 yıldır değil yıllardır birinci çıkarıyor, okul sıralamalarında ilk sıralarda yer alıyor.

Bu okullarda müdürlük yapanlar hangi sendika üyesi olursa olsun sonuç değişmez.

Başarıda müdürlerin elbette katkısı vardır ama asıl başarı öğretmenlerindir.

Konu müdürler olunca önceki yıllarda komisyonların verdiği puanlamalara da göz atmak da yarar var.

Başarılı ilçelerdeki okul müdürlerinin liyakata göre yapılmış olmasını görmezden gelirsem o dönemde İzmit ve Derince komisyon başkanlığı yapan, Gölcük’e bir şekilde müdahil olan müdür yardımcısı Sadık Uysal’a haksızlık etmiş olurum.

Başarısız ilçelerde çoğunlukta olan Eğitim Bir Sen’li okul müdürlerinin komisyon başkanı Muhlis Öztürk tarafından liyakata göre değil de sendikanın ve siyasilerin isteği doğrultusunda verilen puanlarla belirlendiğini yazmazsam bugüne kadar yazdıklarımı inkar etmiş olurum

Eğitim Bir Sen üyesi müdürler sınavlarda başarısız oldukları gibi FETÖ/PDY örgüt üyesi olmak iddiası ile açığa alınanlar arasında da ilk sırada yer alıyor.

İktidarın tüm baskı olanaklarını kullanmalarına rağmen Eğitim Bir Sen üyesi müdürler hakkında disiplin soruşturması açılması önlenemedi.

Eğitim Bir Sen, haklarında taciz, sahtekarlık, görevi kötüye kullandığı iddiası ile soruşturma açılarak müdürlükleri iptal edilen ya da başka okullara gönderilenler sıralamasında da birinciliği kimseye kaptırmadı!

 

2017- TEOG-1 İLÇE SIRALAMASI VE PUAN;

1) Gölcük 458.31, 2) Başiskele 456,52, 3) İzmit 453,77, 4) Derince 441,73, 5) Karamürsel 428,83, 6) Darıca 428,43, 7) Körfez 427,94, 8) Gebze 425,10, 9) Kartepe 419,83, 10) Çayırova 418,37, 11)Kandıra 407,18, 12)Dilovası 349,01.

 

OKUL MÜDÜRLERİNİN SENDİKAL DAĞILIMI;

İLÇE          EBS  TES  E.İŞ   ES     DİĞER TOPLAM

Başiskele    9       8       0       3       3            23

Çayırova    12     1       1       0       0            14

Darıca        10     2       1       0       0            13

Derince       15     6       0       1       0            22

Dilovası      7       1       1       0       1            10

Gebze         31     5       3       1       0            40

Gölcük       7       10     0       2       1            20

İzmit           23     8       3       4       3            41

Kandıra      13     1       3       0       2            19

K.Mürsel    7       2       0       0       0            9

Kartepe      21     5       1       0       0            27

Körfez        16     2       2       1       0            21

TOPLAM   171   51     15     12     10         259

Kaynak:Galip Ataman / Bizim Yaka