Aldıkları eğitim sonrası bu sertifikayı hak eden kadın çalışanlarımız, kendi kurumlarında eğitim görevlisi olarak hizmet verebilecekler.

Sertifika töreninin açılışında konuşan Kadın Komisyonları Başkanı Leyla Polat, kadınlarımızın her alanda olduğu gibi eğitim alanında da yakalayacağı başarılarla toplumu ileri götüreceğini belirtti.

Polat, “Eğiticinin eğitimi programı, işletmelerin eğitim departmanlarında kurum içi eğitim görevlisi olarak görev yapmakta olanlar yada görev almak isteyenler için hazırlanmıştır. Arkadaşlarımız başarıyla bu süreci tamamlayarak, bu sertifikaları almaya hak kazanmıştır. Çalışma hayatına hayırlı olmasını dileriz” dedi.

Törende konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da sertifika alan kadın çalışanlarımızı tebrik etti. Koncuk, eğitimin önemine değindiği konuşmasında, kurum olarak  bu alanda da sorumlu hareket ettiğimizi belirterek şunları söyledi:

“Günümüzde yaşam boyu eğitim anlayışı beşikten mezara kadar eğitimi zorunlu kılmaktadır. “Bana bir harf öğretenin  bin yıl kölesi olurum” diyen bir dini anlayışın mensupları olarak eğiticilerin niteliklerini arttırmak, eğitimin kalitesini arttırmak bakımından son derece önemlidir. Bizler de bu yolda sorumluluğumuzu yerine getirerek eğitime katkıda bulunduk.  Kadın çalışanlarımızı da, eğitime sundukları katkıdan dolayı tebrik ediyorum.  Kadınlarımızın iş hayatına sunduklarının  yanısıra, eğitim alanındaki başarılarıyla da kendilerini göstermeleri gerektiğine inanıyorum.”

Genel Başkan İsmail Koncuk, konuşmasının ardından sertifikayı almaya hak kazanan kadın çalışanlarımıza belgelerini teslim etti.

Törene, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Osman Eksert, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı M. Nurullah Albayrak, Türk Yerel Hizmet Sen Genel Başkanı Mustafa Yorulmaz, Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Salih Demir, Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir ve sendikalarımızın genel merkez yöneticileri katıldı.