Ajanskamu.net--

Eğitim Bir-Sen 2018 yılı üye sayısı açıklandı, EBS yine yetkili sendika oldu

2018 yılında Eğitim Bir-Sen ulaşılması zor bir üye sayısına ulaştı. Eğitim Bir-Sen’in 15 Mayıs 2018 itibari ile resmileşen toplam üye sayısı 426 bin 647 oldu. Sendikanın geçtiğimiz yıl üye sayısı 420 bin 146 üye olarak resmiyet kazanmıştı. Bir yıl içerisinde toplamda 6 bin üye artışı olduğu görülmektedir.

Eğitim Bir-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada “Eğitim çalışanlarının gür sesi, sendikacılığın en güçlü adresiyiz” vurgusu yapılırken “İmzalanan mutabakat metinlerine göre üye sayımız, 389 bin 480’i Millî Eğitim Bakanlığı, 5 bin 203’ü Kredi ve Yurtlar Kurumu, 31 bin 964’ü üniversite olmak üzere, toplamda 426 bin 647’ye çıktı.” açıklaması yapıldı. Eğitim Bir-Sen 2018 yılı üye sayılarına bakıldığında en çok üyeye sahip olarak yetkili sendika oldu. Eğitim Bir-Sen’e en yakın olan sendika Türk Eğitim-Sen olurken Türk Eğitim-Sen’in 2018 yılı üye sayısı 201.480 olarak açıklanmıştı.

EĞİTİM BİR-SEN’DEN TEŞEKKÜR
2018 yılı üye sayıları hususunda yapılan açıklamada “Faaliyetlerini sadece özlük haklarıyla sınırlandırmayan, üyesinin geleceği kadar ülkesinin geleceğini de önceleyen mücadele anlayışını; millet iradesinin ayakta kalmasını, kazanımlarımızın hayatta kalmasını, millî kültürümüzün gençlere miras olarak aktarılmasını, eğitimin bir maarif davası olarak algılanmasını çevreleyen bir dönemin sonunda daha da büyüdük, mevcuda yeni değerler kattık ve kazandık. Böylece dünden bugün değişmeyen bir anlayışla yazılan bir büyüme hikâyesi daha tarihe geçti.” ifadelerine yer verilirken “Eğitim-Bir-Sen’in bugünlere gelmesinde, zirveden yeni ufuklara yol almasında emeği olan herkese; şube başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, ilçe temsilcilerimize ve yönetimlerine, işyeri temsilcilerimize ve bütün üyelerimize teşekkür ediyoruz.” denildi.