Fildişi Sahili Bağımsız Ortaöğretim Öğretmenleri Sendikası (SYLEG)’nın, Fildişi Sahili’nin Grand-Bassam şehrinde 3-5 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu “Kriz döneminde Fildişi Sahili Çalışanlarının Hakları ve Sendikal Özgürlükler” temalı 2. Olağan kongreye Eğitim-Bir-Sen’i temsilen Eğitim ve Sosyal İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Atilla Olçum ile Dış ilişkiler birimimizden Nurullah Cesur katıldı. Grand-Bassam kongre merkezinde düzenlenen kongreye onur misafiri olarak katılan heyetimizi SYLEG Genel Başkanı Sayın Diomande Mamadou ve Fildişi Sahili Milli Eğitim Bakanını temsilen Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Sayın N’da Kouadio Jules karşıladı.


Paylaşılmayan her tecrübe yok olmaya mahkûmdur

Onur konuğu olarak katıldığı kongrede yaptığı konuşmada Genel Başkan Yardımcımız Atilla Olçum tecrübe alışverişinin önemine değinirken “Bizler Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak dünyanın her köşesinden 50’den fazla sendikayla işbirliği anlaşmaları imzaladık ve imzalamaya devam edeceğiz. Bu anlaşmalar sendikal mücadelenin evrenselliği açısından büyük bir önem taşıyor. Ayrıca bizler bu anlaşmalar vesilesiyle de bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunuyoruz. Unutmamalıyız ki paylaşılmayan her tecrübe yok olmaya mahkûmdur” dedi. 

İşbirliği anlaşması imzalandı 

Eğitim-Bir-Sen ve SYLEG arasında ileriye dönük ortak sendikal mücadele kapsamında iş birliği anlaşması imzalandı. İmza töreninin ardından kısa bir konuşma yapan Olçum Sendika üyelerinden azimle çalışarak meslektaşlarını da SYLEG’ye üye yapmaları konusunda istekte bulundu. Konuşmasında Eğitim-Bir-Sen’i örnek gösteren Olçum konuşmasına şöyle devam etti: ”Bizler 420 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük sendikasıyız. Bu başarıdaki en büyük pay sendikalaşmanın önemini anlayan üyelerimizdedir. Sizlerde daha güçlü bir yapı ile haklarınızın korunması ve geliştirilmesini istiyorsanız sendikalaşmaya önem vermelisiniz.”          

Türkiye’ye teşekkürü borç biliyoruz

Heyetimize karşı yoğun ve sıcak bir ilgi gösteren SYLEG adına Genel Sekreter Diomande Mamadou duygularını şöyle ifade etti “Türkiye ve Türk Halkına teşekkür ediyorum. Onlar bizlere her zaman yakın oldular. SYLEG Genel Sekreteri olarak son kez bir konuşma yapıyorum. Yarın seçim olacak ve benim görevim değişecek. Fakat şunu ifade etmeliyim ki Türk heyeti buraya gelerek bizleri onurlandırdı ve görev süremin son gününde böylesine değerli bir anlaşmaya imza attığım için kendimi şanslı hissediyorum.”

Yapılan seçimlerin ardından Genel Sekreterliğe Kla Alain Charles getirilirken, eski Genel Sekreter Diomande Mamadou İstişare Kurulu Başkanı seçildi.