Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, kurumların çalışmalarını üyelerine hızlı ve etkin ulaştırmasının, hitap edilen tüm kesimler tarafından takip edilmesinin, toplumsal ölçekte fark edilir olmasının önemine dikkat çekerek, “Bir kurum sesini üyelerine, yaptığı faaliyetleri topluma duyuramıyorsa, yaptıklarının etki gücü azalır. Bilgi ve teknoloji çağında kendini doğru ifade edebilmek, çalışmalarından toplumu haberdar etmek kurumlar için olmazsa olmazdır. Var olduğumuzu ortaya koymanın ve etki gücümüzü artırmanın en iyi ve en kestirme yolu kitle iletişim kanallarını doğru, hızlı ve yerinde kullanmaktan geçmektedir” dedi.

Hırvat Eğitimciler Sendikası’nın daveti üzerine Hırvatistan’a giden Şükrü Kolukısa, kurumsal medya kullanımı konusunda bir sunum yaptı, Bilim ve Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulundu, ardından okul ziyareti gerçekleştirdi.

Kolukısa, Hırvat Eğitimciler Sendikası yöneticilerine yaptığı “Basın yayın, medya kullanımı, yarışmalar ve dijital platform” başlıklı sunumda, Eğitim-Bir-Sen’in yaptığı çalışma örneklerini göstererek, her bir çalışmanın ne için, hangi hedefe dönük olduğunu açıkladı, bir model oluşturulmasıyla ilgili tecrübe paylaşımında bulundu.

Hırvat Eğitimciler Sendikası Genel Sekreteri Ana Tuskan, Hukuk danışmanları Sandra Kimovec ve Dajana Krnek, Hırvatistan Kuzey Bölgesi Sorumlusu Irena Greblicki, Medya Sorumlusu Djurdjıca Krtanjek, Konfederasyon Genel Sekreteri Mirela Bojic’in yanı sıra Hırvatistan Ortaöğretim Sendikası Hukuk Danışmanı Mirela Matijevic ve Genel Sekreteri Ana Saric’in katıldığı toplantıda kapsamlı bir sunum yapan Kolukısa, yapılan çalışmaların herkes tarafından bilinmesinin önemine değinerek, “Her kurum için görünebilir olmak çok önemlidir. Özellikle de sendikalar için görünür olmak hem üyelerle bağları güçlendirir hem de yeni üyeler kazanmaya vesile olur. Ayrıca sarf ettiğiniz çabanın, yaptığınız çalışmaların herkesçe bilinmesini sağlar” değerlendirmesinde bulundu.

 

Hırvatistan Bilim ve Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüştük

Şükrü Kolukısa, Hırvatistan Bilim ve Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Hrvoje Slezak ve Hırvatistan Okul Öncesi ve İlkokul Eğitimi Departmanı Başkanı Zdenka Şukel’i de ziyaret ederek, iki ülkenin eğitim sistemi hakkında görüş alışverişinde bulundu.

 

Hırvat Eğitimciler Sendikası ile toplantı

Kolukısa, daha sonra yapılan değerlendirme toplantısında, Hırvat Eğitim Sendikası’nın kurumsal medya konusunda atacağı yeni adımlara ilişkin sendika yöneticileriyle bir araya geldi. Ortak sendikal çalışmalar yapma konusunda istişarelerin yapıldığı toplantıda konuşan Hırvat Eğitimciler Sendikası Başkanı Sanja Sprem, ‘medya’ konulu sunumun kendileri için çok faydalı geçtiğini, sunuma katılan konfederasyon genel sekreterinin ve diğer sendika yöneticilerinin paylaşılan tecrübelerin ve ortaya atılan fikirlerin kendileri için önemli olduğunu, bundan çok istifade ettiklerini kendisine aktardıklarını, kurumsal gelişim için sendikaların birbirleriyle tecrübelerini paylaşmasının çok önemli olduğunu, bunun da ancak iş birliği anlaşmalarının gereğinin yerine getirilerek sağlanacağını kaydetti. Sprem, “Aramızdaki iş birliği anlaşması çerçevesinde çok güzel ve faydalı bir program icra ettiğimizi düşünüyor, davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Okul ziyareti

Varazdin VI. İlkokulu’nu da ziyaret eden Şükrü Kolukısa, okul müdürü Mario Stancic ile görüştü. Stancic, Hırvatistan’ın en iyi okullarından biri olduklarını dile getirdi.