Eğitim Bir Sen Kocaeli1 Nolu Şubesinini Kasım ayında gerçekleştirilecek kongresi öncesi yeni Başkan Şahin Yaşlık ile Eski Başkan Halil İbrahim Keleşoğlu yarışacak.

12 ilçede yapılacak ilçe seçimlerinini tamamlanmasının ardından 156 delegenin oylarıyla şube Başkanı ve yeni yönetimi de belli olmuş olacak. 

Şubede seçimler öncesi Halil İbrahim KELEŞOĞLU adaylığını açıkladı ve birçok ilçede listelerini neredeyse tamamlamış durumda. Şahin YAŞLIK adaylığını açıkladığı basın toplantısında ilçe yönetimlerini tüm Kocaeliye tanıttı. 

Seçimlerin heyecanlı geçmesinin beklendiği Kocaeli'de adeta Genel Merkez yönetiminin gözleri de kocaeli kamuoyunun da gözleri şubede yapılacak olan seçimlerde olacak. 

Seçim çalışmalarının hareketlendiği bugünlerde Eğitim Bir Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Şahin YAŞLIK sosyal medya hesabından bir önceki başkan olan Halil İbrahim KELEŞOĞLU'nu isim vermeden eleştiren bir yazı kaleme aldı. 

YAŞLIK'ın paylaşımının ve altına yazılanların da seçimlerin nasıl bir atmosferde geçeceğini göstermesi açısından oldukça manidar.

İşte Şube Başkanı Şahin YAŞLIK'ın eski şube başkanı Halil İbrahim KELEŞOĞLU'nu hedef alan o yazısı;


'Bir seçimi kazanmak için kullanılan bu dil kime ne kazandıracak ?
Sendikamız demokrasi şölenine hazırlanırken bizim için en önemli husus kullandığımız dildir. Hiç kimseyi kırmadan, hiç kimseyi incitmeden hiç kimseye hakaret etmeden bir seçim süreci yaşatmak istiyoruz ama maalesef görüyoruz ki seçimi kazanmak için bazılarının kullandığı dil bizi hayrete düşürüyor .
Okullara gidip bizi ve delege adaylarımızı kötülemek size neyi kazandırır? İnsanlara Seküler demek kimin haddi ve hakkıdır? İnsanları ikna etmek için Sendikada Eksen kayması var Söylemi sendikaya ve size ne kazandırır?
Eksen kayması nedir ?
Şimdi soruyorum ilçelerin bir çoğu ile küsken ilçelerle barışıp kol kola işbirliği içerisinde çalışmak Eksen kayması mıdır?
20 yılda yapılan üye sayısını iki katına çıkartmak Eksen kayması mıdır ?
Sendikaya kendisine ait binayı kazandırıp adına da Mehmet Akif İnan Apartmanı koymak Eksen kayması mıdır ?
Sendikaya ait aracı almak Eksen kayması mıdır?
Her yıl Mehmet Akif İNAN'ı hatırlamak ve binlerce kişinin katıldığı programlar yapmak Eksen kayması mıdır ?
Bütün üyeleri uzlaştırıcı bir dil kullanmak, kırmamak, incitmemek, herkesin telefonuna mümkün oldugu kadar cevap vermek Eksen kayması mıdır ?
On binlerce kişinin katıldığı programları düzenlemek Eksen kayması mıdır?
Üyeyi ilgilendiren ,ülkeyi ilgilendiren, ümmeti ilgilendiren ve bütün insanlığı ilgilendiren hiçbir olaya sessiz kalmamak Eksen kayması mıdır?
Suriyedeki,Arakandaki, Srilankadaki ve mazlum cografyalardaki kardeşlerine el uzatıp yardım göndermek,duasını almak Eksen Kayması mıdır?
Yıllardır yetkinin kıyısına bile yanaşılamayan Kocaeli'de yetkiyi görevimizin ilk yılında almak 13 ilçenin tamamında yetkili olmak Eksen kayması mıdır ?
El insaf bu işi en iyi sen yaparsın diyen kişilerin Bugün bize Eksen kaymasından bahsetmesi ne kadar büyük bir çelişkidir..
Bu sendika Mehmet Akif İNAN'ın kurduğu bir sendikadır . Bu sendika hiç kimsenin TEKELİNDE değildir .. Bu Sendikada ki bütün üyelerin hepsi değerlidir hiçbiri diğerinden daha değerli değildir.
Biz seçimi kazanmak için kesinlikle böyle bir dil kullanmayacağız.. Kimseye ya yanımdasın yada karşımdasın demeyeceğiz...Biz sadece üyemizin ve delegemizin Özgür iradesine güvenip seçimi kazanacağız Allah'ın izniyle.. Seçimi kazandıktan sonra yine herkesle kol kola bu davaya hizmet edeceğiz İNŞALLAH..'

Ajanskamu / Özel Haber