Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanımız Ali YALÇIN Beden Eğitimi,Müzik ve Görsel Sanatlar dersleriyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Başarılı ve sürdürülebilir bir eğitim sistemi eğitimin sorunlarına çözüm getirmenin yanında sistemin aktörü öğretmenlerin hak ve menfaatlerini koruyan topyekûn bir iyileşmeyi hedef alan, birini diğerine feda etmeyen tasarım modelidir.

Mücbir bir sebep olmadıkça, derslerin saatinde ve çeşidinde bir değişikliğe gitmek, okulların fiziki altyapısının ve mevcut insan kaynaklarının verimli kullanılamaması yani bazı branş öğretmenlerimizin norm fazlası olması riskini taşımaktadır.

Ders çizelgelerinde ve dolayısıyla saatlerinde yapılacak herhangi bir değişiklik, norm kadro fazlası veya açığı oluşturmaya doğrudan etki eden bu nedenle çok boyutlu düşünülmesi gereken dönüşüm alanlarıdır

Bakanlık tasarısında BEDEN EĞİTİMİ, MÜZİK ve GÖRSEL SANATLAR gibi derslerin zorunlu olmaktan çıkarılıp sadece birinin seçilebileceği bir öneride bulunması bu branşta çalışan öğretmenlerimizin norm kadro fazlası olmasını doğuracaktır.

Öğretmenleri ve öğrencileri doğrudan ilgilendiren ortaöğretim yeniden tasarım sürecinin sahadaki paydaşlarla olgunlaştırılması mutlaka daha isabetli sonuçlar ortaya koyacaktır

Unutulmamalıdır ki eğitim sistemindeki alınan her kararı sahada uygulayacak olan öğretmenlerdir. Onların görüşlerini dikkate almayacak, mahrumiyetlerini yok sayarak, mağdur olma ihtimallerini görmezden gelerek yeni bir modeli hayata geçirmek mümkün değildir.

Eğitim-Bir-Sen eğitim sistemimize katkı sağlayacak her değişimi destek olur, aynı zamanda bilinmelidir ki eğitim çalışanlarını mağdur edecek bir tasarım modelinin karşısındaki en büyük duvardır.