Eğitim Bir Sen Şube Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Şahin YAŞLIK'tan Öğretmen Meslek Kanunuyla İlgili çıkan dedikodulara karşı uyarı geldi.

YAŞLIK sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle seslendi:

Değerli üyelerimiz;
Son zamanlarda Öğretmenler odalarında farklı sendikalarca öğretmenlik meslek kanuna ilişkin tuhaf açıklamalar yapılmakta, kaynağı belirsiz bir metin üzerinden sendikamıza bir takım suçlamalarda bulunulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığınca henüz bu konuda yayınlamış bir taslak ya da herhangi bir bilgi mevcut değildir. Meslek Kanunun oluşum sürecinde, sendikamızın yetkili organları öğretmenin aleyhine olan tüm gelişmelere karşı bir duruş sergileyeceğini ve öğretmenlik meslek kanunun öğretmenin menfaatine dönük olması gerektiğini defalarca beyan etmiş ve tamamen öğretmenleri korumaya dönük önerileri içeren bir de rapor hazırlamış ve bakanlığa sunmuştur.

Bir derneğin hazırladığı bir metin üzerinden güya sendikamızın bu duruma sessiz kaldığı algısı oluşturmak, ahlakla bağdaşmadığı gibi gerçeği de yansıtmamaktadır.

Menşei belirsiz bir metne karşı durmak, dipsiz kuyuya taş atmak olacaktır.

Bu vesile ile resmî bir metin ortaya çıkmadan oluşturulan tüm algılar asılsızdır.

Eğitim Bir Sen Öğretmenin zararına olacak bir kanuna karşı duruşunu çok önceden beyan etmiş ve durduğu yeri göstermiştir.

Bu sebeple bu tür asılsız iddia ve karalamalarda bulunanlara bahsettikleri metnin kaynağını belirtmelerini talep ederseniz konunun asılsız olduğu anlaşılacaktır.

Bu tür iddia ve karalamalara itibar etmemenizi önemle rica ederiz. 
Şahin YAŞLIK 
Şube Başkanı