Sarıyer'de bir okul müdür ve Eğitim Bir Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı ile ilgili ortaya çıkan iddialarla ilgili Şube Başkanı İdris ŞEKERCİ'den cevap geldi.

İşte ŞEKERCi'nin sitemize gönderdiği o cevap:

Yalan ve İftira  Belli de  Sahibi Kim Onu Merak Ediyoruz?

Bazen cevap vermemek en güzel cevap olur düşüncesiyle susmayı tercih edersiniz. Bu tutum verilecek cevabınız  olmadığından değil, sapı samanı birbirine karıştıran kesime karşı, muhatap almama tavrınızdan kaynaklanır. İleri geri konuşan/yazan kişilere ilişkin “Bir söze bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım…”deyimi aklınıza gelir; dikkate almaz geçersiniz. Ancak öyle zaman gelir ki susarsan zaafiyet sanırlar da  kabul etmiş gibi anlaşılabilir. Bu durumda hak edene hak ettiği cevabı vermen icap eder.

Vakit Ramazan olunca istedim ki bir ayet mealiyle meramımıza geçiş yapalım. Hucurat Suresi 6.Ayetinde Rabbimiz şöyle buyurur:'Ey iman edenler! Bilmeden birilerine zarar verip de sonra yaptığınıza pişman olmamanız için, fasığın/yoldan çıkmışın biri size bir haber getirdiğinde doğruluğunu araştırın.'

Şimdi daha fazla lafa dünya turu attırmadan mevzuya girelim. Her ne kadar “Terazisi bozuk olanın tartısına güven olmaz” klişesi bizi teskin etse de yukarıda bahsettiğim ayetin gereği bilmeden günaha girilmesin diye hakikatin aslında ne olduğuna ilişkin bir gayretin ifadesi sadedinde birkaç hususu açıklığa kavuşturalım.   

Sarıyer Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi ve Okul Müdürü üzerinden yapılan bir  kamudan bîhaber sitede geçen iddialardan söz ediyorum.

Sahibi belli olmayan bu haberde geçen iddialara bakınca insanın aklına meşhur deve hikayesi geliyor. Hani, deveye boynun eğri, demişler; nerem doğru ki demiş ya  biiz de anlayacağınız haberde geçen yalanların hangisini düzelteceğimizi bilemedik. O bakımdan “piti piti, karamela sepeti..” diyerek bir kaç tanesini seçerek cevap verelim.

Söz konusu haberimsi yazıda deniyor ki “Eylül ayında Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi’ne önce Türk Eğitim Sen üyesi olan Sevcenur Ö.’nın ( Bu haberi yapan şahıs o kadar tarafsız(!) haberci ki mevcut müdürün isim ve soy ismini açıkça yazaraken, Sevcenur Hanım’ın soyadını saklıyor..) atanmasıyla başladı. Eğitim Bir Sen 6 Nolu Şube’nin devreye girmesiyle TES’li müdürün kararnamesi kendisine tebliğ edilmedi ve göreve başlaması engellendi…” Hangi 6 Nolu Şube diyecektim ki( Biz de Ankara 6 Nolu Şube de var ya o bakımdan!)  meğer başkanı olduğum bizim şube imiş bütün bunları yapıp eden..

Şimdi neresinden başlayalım bu yalanın.Her ne kadar zırva tevil götürmez ise de biz yine de  hakikat ortaya çıksın ve kamuoyu aydınlansnı için bazı hususları maddeler halinde açıklayalım.

1-Malum kişi (Sevcenur Ö.)evvel emirde 8 yılını doldurmuş hali keyfi yerinde iken “Ben protesto ediyorum mülakatları”  diyerek;  okul müdürlüğü mülakatları üzerinden bakanlığı hedef tahtasına koymuş bir arkadaşımızdır. Kendi tercihidir saygı duyarız.  Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi'ne kararnamesi geldiği dakika kimi hedefine aldığını ve kararnamenin nasıl iptal edildiğini bu haberin mutfağı Sarıyer İlçe Milli Eğitim’deki zevata sormak lazım.Konuyu bizimle irtibatlandırmak kolay olanıdır..

2-Söz konusu yazıda Okul Müdürü Dursun Bölükbaşı’nın şahsıma yakınlığı iddiası üzerine soyağacıma baktım herhangi bir akrabalık bağı bulamadım. Haberi yapan kişiler yardımcı olursa sevinirim..Ha inkar da edecek değilim tabi; üyemiz olarak tüm üyelerin yakınlığı kadar yakınımdır Dursun Bey…

3-Dursun Bey’i, hakkında yürütülen düzmece soruşturma sonucu verilen cezaya ilişkin itirazı doğrultusunda savunduğum doğrudur.Bu üyemiz olan herkese dönük bir sendikal görevimizdir. Ayrıca, resmen kalkmış olmasına rağmen teknik nedenlerden ötürü  MEBBİS’te yer alan cezası– ki o da herkesin başına gelebilecek basit bir cezadır-  yüzünden herkese uygulanan “İyi hal ve sicil “gerekçeli alt ceza indirimi yapmayan İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün kasıtlı uygulaması bizim savunmamız neticesinde  düzeltilmiştir.

4-Yazıda, sendikamızdan  istifa sayısı bilerek çok gösterilmiş, ancak işi şahsileştiren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü’nün  organizasyonu olduğundan –ki bu konuyla ilgili ayrıca hukuki süreç başlatılacaktır- ve istifa dilekçelerinin usulsüz bir şekilde okul idaresi yerine doğrudan ilçe milli eğitim insan kaynaklarına verdirtildiğinden ne hikmetse bahsedilmemiştir. Ayrıca bu şube müdürünün görevini kötüye kullanarak Destek Hizmetlerine baskı kurmak suretiyle, yasal olarak bize kesinti yapılması gerekirken kesinti yaptırmak istemediği de tutanakla sabittir. Bununla birlikte Şube müdürü ile ortak çalışan, okulu babasından miras kalmış gibi sahiplenen ve daha önce de görev yapan okul müdürlerini bezdiren ara rejim müdür vekili şahsın ve güdümündeki öğretmenlerin makam atlamak suretiyle dilekçe vermeleri üzerine,  haklarında işlem yapan okul müdürü Dursun Bölükbaşı'nın işlem yaptığına ilişkin bilgi  belli ki insan kaynaklarına bakan bu şube müdüründen sızmıştır. Zira kendisi işi tehdit ve şantaj boyutuna taşıyarak usulsüz istifaları görüşmek üzere kendisiyle görüşen Şube Yönetim Kurulu’ndan arkadaşın yanında “Bu okul müdürü görevden alınmazsa….” Diyerek masasını yumruklamış ve uygunsuz ifadeler kullanarak tarafsızlığını yitirmiştir. Bu arada okul müdürü hakkında ne şahsıma ne de İlçe Temsilcimize üyelerimiz tarafından bir şikayet gelmediğini de ifade etmem gerekir.

5-Okul Müdürü D.B’nın okul kapılarını yaptırmak için akrabalarına iş yaptırdığı iddia edilmiş, yapılan masrafın bedeli dahi söylenirken okul kapılarının eski ve yeni hâli hakkında özellikle bilgi verilmemiştir.Oysa ne işi yapanlar Müdür Bey'in akrabasıdır ne de bu iş Okul müdürü tarafından planlanmış değildir. Tamamen OAB marifetiyle ihale usulüyle yapılan İSG standartlarında bir tamir ve bakım işidir.

6-Okul Müdürü D.B’nın Kağıthane’de görevlendirmesinin iptalinden söz edilirken sebebi bilerek gizlenmiştir. Belli ki sebep işlerine gelmiyor.. Konuyu biz izah edelim ki mesele aydınlansın hak yerini bulsun. Dursun Bey'in görevlendirmesinin  iptal gerekçesi-bizim de müdahil olduğumuz ve mahkemece haklılığımızın tescil edildiği- Profilo MTAL’de usulsüz lojman tahsisine direnmesidir.

7-Okul Müdürünün öğrenci ve veliler üzerindeki kredisi yazıda bahsedilenin aksine oldukça yüksek seviyededir. Meraklısı resmi yollar üzerinden teyit edebilir. Okul müdürünün uygulamaları hakkında detay bilgi aktaran mutfaktakiler, niçin çekyat, yastık ve buzdolabı atarak keyfi kullanım yerine dönüştürülen zümre odasının kapatılarak Veli Görüşme Odası’na çevrilmesinden  bahsetmiyor. Ya da derslik ihtiyacı üzerine dersliğe dönüştürülen  yine benzer şekilde kullanılan bir başka zümre odasından söz etmiyor.

Daha bir çok iddiaya cevap vermek mümkün olmakla birlikte bu kadar ile iktifa ederek son söz yerine bir kaç hususun daha altını çizelim:

Malum kamudan-bîhaber  sitede geçen yazı bir operasyon yazısıdır ve hedefi bellidir. 'Çamur at izi kalsın!'  taktiği ortada, kimin açıklaması olduğu belli olmayan bir iftiranâmedir.

Unutulmasın ki  biz bu operasyona papuç bırakacak değiliz. Haksızlığa uğrayan üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Hakkında verilen cezaya itiraz eden okul müdürünün ( Ali Akkanat Anadolu Lisesi) itirazını kabul eden, başkanı Vali Yardımcısı olan İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu’nun verdiği cezayı, görevini kötüye kullanarak uygulamak istemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürünün de ne yapmak istediğini, hangi hesaplar içerisinde olduğunu biliyoruz, adımızı lekeleme gayreti içerisinde olan malum çetenin de farkındayız.

Ne mazluma sırtımızı döneriz ne de zulmeden bizden diye haksızlık yapana eyvallah ederiz.

                    İdris Şekerci

Eğitim Bir Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı