Eğitim Bir Sen Genel Merkez Yöneticileri Fetö Tartışmaları ile bir süredir gündemde olan Muğla'ya geldiler. 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan yardımcıları Şükrü Kolukısa ve Hasan Yalçın Yayla, Muğla’da şube yöneticileri ve ilçe temsilcileriyle bir araya geldi. Vali Amir Çiçek’i de ziyaret eden Kolukısa ve Yayla, yapılan çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan yardımcıları Şükrü Kolukısa ve Hasan Yalçın Yayla, Muğla’da şube yöneticileri ve ilçe temsilcileriyle bir araya geldi. Vali Amir Çiçek’i de ziyaret eden Kolukısa ve Yayla, yapılan çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Teşkilat mensuplarıyla yapılan toplantının ardından açıklamalarda bulunan Şükrü Kolukısa, “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele, güvenli yarınlarımız için hiçbirimizin geri durmaması gereken kritik bir konudur. Konunun hassas ve karmaşık olması, bazı muhterisler, mücadeleyi göze alamayan omurgasızlar ve kendi defolarını örtmek isteyen fırsatçılar için kullanışlı bir malzemeye dönüştürülmektedir. Bunun neticesinde masum insanlar mağdur edilerek, FETÖ ile mücadele ediliyormuş algısı oluşturulmakta, FETÖ suçlamasıyla haksızlığa uğrayan insanlar göz önüne getirilip birileri bu perdelemeyle gizlenmekte, bunları ayıklaması gereken merciler de hata yapmamak adına hiçbir şey yapmayarak masumları kaderine terk etmektedir. Yetkili mercideki insanların psikolojik bazı engelleri kendi içlerinde aşamayışı, süreç yönetiminde bazı zafiyetler doğurmakta, bu da art niyetli bazı kişilere operasyon alanı açmakta; insanları makamından ederek kendine ya da çevresine yer açmak isteyene, ‘bir iftira atarsam her hâlükârda yıpranır’ düşüncesiyle birçok kumpasın kurulmasına fırsat vermektedir. Bu durum, FETÖ’cülerin istediği bir sosyal düzene katkı sağlamaktadır. Bu art niyetli muhterislere asla fırsat verilmemelidir. Kendi FETÖ defosu bulunanların suçsuz insanları basın yoluyla karalayarak, düzmece dosyalarla yaftalayarak kendilerini gizlemesine karşı uyanık olmak gerekmektedir. Bazı yöneticiler, paralelcileri temizlemek adına kişisel hesap görerek süreci zehirlemektedir” dedi.



 

Herkes dikkatli olmalı, hesabını veremeyeceği iş ve işlemlerden uzak durmalıdır

Paralel ihanet çetesi elemanlarının kamudan ayıklanması, tüm uzantılarının sökülüp atılması, hakkın teslim, adaletin tesis edilmesi gereken bir dönemde şahsi hesaplarını görmek için bulanık suda avlanmaya kalkışanlara, süreci zehirleyenlere, mücadeleye zarar verenlere uyarıda bulunan Kolukısa, “Kamu kurumlarında kişisel hesaplarını görmeye kalkanlara karşı herkes dikkatli olmalıdır. Herkes ayağını denk alsın ve kaş yapayım derken göz çıkarmasın. Masum bir insanın terörist ilan edilerek haksızlığa uğratılmasının vebali büyüktür. Hesabı verilmeyecek iş ve işlemlerden uzak durulmalıdır” şeklinde konuştu.

Meydanı hainlere de fırsatçılara da bırakmayacağız

Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, 15 Temmuz kanlı darbe ve işgal girişiminin, milletin cansiperane direnişi, şehitlerin aziz mücadelesi sayesinde bertaraf edildiğine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Haftalarca bütün şehirlerde meydanları dolduran milletimiz; birlik, beraberlik içerisinde ve topyekûn vatan savunmasının en güzel örneğini vererek cuntaya bir daha fırsat tanımayacağını alanlardan ilan etmiştir. Milletin özgürlüğünün bir daha tehlikeye girmemesi, devletin kurumlarına bir daha cuntanın musallat olmaması için FETÖ’nün tüm hücrelerinin kurumlardan temizlenmesi, millete namlu doğrultan kana susamış hainlerin ayıplanıp atılması için hukuk çerçevesinde hızlı adımların atılması gerekmektedir. Sendika olarak başından beri böyle düşünüyor, bu çerçevede adım atılmasını istiyor ve destekliyoruz. Ancak gelinen noktada, bazı yöneticilerin FETÖ ile mücadele etmek yerine hesap görmek istediği kişileri görevden uzaklaştırdığına da şahit olmaktayız. Bu süreçte kimseye haksızlık yapılmaması, masumiyet karinesinden hareketle hiç kimsenin yapmadığı bir şeyle yaftalanmaması, senaryolara tevessül edilmemesi yönünde birçok defa uyarıda bulunduk. Öznel değerlendirmelerden uzak durulmalı, duyumlarla hareket edilmemeli, farklı hesaplar gündemin sıcaklığında eritilerek mücadele sulandırılmamalıdır. Bunun dışında delile dayalı, ispatı yapılmış, kayıtlara düşülmüş, örgütle organik bağa sahip, darbeye alkış tutmuş, payanda olmuş, millete doğrultulan namludaki mermiyi himmet etmiş, tabandan tavana zincirde halka olmuş, demokrasiyi değil, cuntayı seçmiş kim varsa hukuk çerçevesinde derhal layığını bulmalıdır. Bu zehirli sarmaşığın dallarını koparmakla kalınmamalı, kökleri de kurutulmalıdır. Kurum amirleri bugünün en büyük hizmetinin bu olduğunu asla unutmamalıdır ama bunu yaparken de ince eleyip sık dokumalı, adaletten asla şaşmamalıdır. Kim olursa olsun, yanlış yapan karşısında bizi bulacaktır.”



Her zaman millet iradesinin yanında yer almış, karanlık dönemlerde bedel ödeyerek bugünlere gelmiş bir teşkilat olarak, özgür millet, bağımsız devlet idealiyle geçmişte darbeye karşı durduklarını, cuntaya lanet okuduklarını, bugün de bu çizgilerinden bir milim sapmadıklarını vurgulayan Yayla, “Özgün ve özgür duruşumuzla, hakkın ikamesi, adaletin tesisi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hainlerin temizlenmesi, masumların mağdur olmaması için bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da çabalarımız devam edecektir. Meydanı hainlere de, durumdan vazife çıkarmaya çalışanlara da, fırsatçılara da bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Toplumun güvenini kazanmış sendika yöneticilerine yönelik sistematik ve planlı itibar suikastlarıyla karşı karşıyayız

Ülkemizin kritik bir süreçten geçtiğini dile getiren Yayla, “Türkiye’yi kaos ortamına çevirmek isteyen şer odakları her gün yeni projelerle harekete geçmekte, toplumda güven ortamını hedef almaktadır. Toplumun güvenini kazanmış sendikaların yöneticilerine yönelik sistematik ve planlı olarak yapılan itibar suikastlarıyla karşı karşıyayız. Başka hesaplar görmek amacında olanlar, FETÖ üzerinden hesap görenler var. Bu kapsamda şikâyet mektupları, ihbar ve iftiralarla suçlananlar var. Burada amaç, kişisel hesap görmek, masum insanları bu yapının içine dahil ederek toplumun vicdanını sızlatmak ve gerçek suçluları korumaktır. Bu tür kişilerle de mücadelemiz sürmektedir” diye konuştu.

Teşkilatın sorunlarının görüşüldüğü toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak ise, 2016 yılında yaptıkları çalışmalarla önümüzdeki dönemde yapmayı tasarladıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.