PKK ile ilgili paylaşımlar fotoğrafları ve Cumhurbaşkanı ile ilgili açıklamaları nedeniyle son yayınlanan KHK ile meslekten ihraç edilen Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Hakkari Şube Başkanı Nihat GÜR'ün ihraç edilmesine Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN üst perdeden tepki göstererek GÜR'e  sahip çıkmış, ALi YALÇIN'ın bu tepkisine sendika üyeleri başta olmak üzere birçok şube başkanı da sessiz kalarak tepki göstermişti. 

Nihat GÜR'ün o paylaşımlarının Eğitim Bir Sen'de rahatsızlık olşturduğu Antalya'da yapılan en son Başkanlar Kurulu toplantısında Ali YALÇIN'ın 16 dakikalık konuşma yapmasına neden olan ve üstü kapalı olarak eleştirilerini sıraladığı bir konu idi.

Ancak Nihat GÜR'ün ihraç olmasından sonra Ali YALÇIN'ın gösterdiği tepki kamuoyunda büyük şaşkınlık yarattı ve tepkiye neden oldu. 

Edindiğimiz bilgilere göre özellikle doğu ve güneydoğudaki bazı şubelerin başkanlarının bu olaya tepki gösterilmesi konusunda farklı davrandıkları yönünde.

Geçtiğimiz günlerde bir internet sitesi Nihat GÜR'ün çok kısa süre önce ÖZEDÖNÜŞ adlı dergide yazdığı makalelerde Abdullah ÖCALAN'dan 'PKK Lideri' olarak bahsettiğini, Çözüm sürecinin olması ve devletin  PKK ile masaya oturması gerektiğini, Kürdistan halkalarının toprak bütünlüğününü sağlanamamasınına zalim idarecilerin neden olduğunu , saydığı terör örgütleri arasında PKK'nın listede yer almadığını açıklamıştı.

Sitenin bu haberine Eğitim Bir Sen Genel Merkezinden herhangi bir tepki gelmezken Nihat GÜR'e Diyarbakır Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus MEMİŞ sahip çıktı. 

Yunus MEMİŞ ihraç dilen Nihat GÜR'e sahip çıkarken, Nihat GÜR'e yapılanlara sessiz kalan şube başkanlarını ve Eğitim Bir Senlileri ise kınadığını açıkladı ve Bazı şube başkanlarıyla destek için ziyarete gideceklerini açıkladı.

İşte Eğitim Bir Sen'de oluşan ihraç edilen Hakkari Şube Başkanı NİHAT GÜR ÇATLAĞI ile ilgili Diyarbakır Şube Başkanı Yunus MEMİŞ'İn o açıklaması;

Nihat Gür ve diğer iftiraya uğrayan mazlum konumundakiler Sahipsiz Değiller

Kamudan Haber verdiğini söyleyen bir internet sitesi Hakkari Şube Başkanımız Nihat Gür'ü ve sendikamızı hedef alarak faşistçe haberler yapmaktadır . Ümmet olarak en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte ayrıştırma , ötekileştirme ve düşman ilan etme yerine sevgi , hoşgörü ve kucaklaşmaya ihtiyacımız var .

Hakkari şube başkanımız Nihat Gür , bir takım çevrelerin bilinçli operasyonlarıyla memurluktan ihraç edilmiş olabilir , ancak bizim gönlümüzden nasıl ihraç edeceksiniz .

Kürdistan kelimesinden rahatsızlık duyanların , Osmanlı ve ecdat hayranlığını samimi bulmayız .

Osmanlı'nın eyaleti Kürdistan'da , Lazistanda , Musul'da , Rumeli'de bu millet yıllarca bir arada yaşamıştır . Bu coğrafya bin yıllık kardeşlik hamuruyla yoğrulmuştur .

Peygamber efendimiz buyuruyor ki ; Allah indinde en şerefliniz takvaca en ileri olanınızdır . Arab'ın , Arap olmayan üzerine bir üstünlüğü yoktur . Arap olmayanın da , Arap üzerinde bir üstünlüğü yoktur .

Sonuç olarak ; Nihat Gür bizim kardeşimiz , yol arkadaşımız , dava arkadaşımız ve sendika başkanımızdır.

Ankara'da Fil Dişi kulelerde oturup vatanseverlik taslamak her kişinin işi olsa da , Hakkari'de Türk Bayrağını dalgalandırmak ve sahada mücadele etmek er kişinin işidir .

Nihat Gür kardeşimize ve sendikamıza yapılan ırkçı , faşist saldırıları kınıyorum.

Bu konuda sessiz kalan dava ve yol arkadaşlarıma da teessüflerimi bildiriyorum.'

----------

Diyarbakır Şube Başkanı Yunus MEMİŞ'in Kürdistan kelimesinden bahsedip, 'PKK lideri Abdullah ÖCALAN, Zalim idareciler, Kürdistan toprak bütünlüğü...vb'  ifadeleri hiç ağzına almaması olaya nereden baktığını göstermesi açısından oldukça manidardır. 

Diyarbakır Şube Başkanı Yunus MEMİŞ'in bu açıklamaları sendikadaki çatlağı daha da büyüteceğe benziyor.

Yapılan bu açıklamalardaki vehametin görülmeyip de, Şube başkanın kelle koltukta sendikacılık yaptığı, dava adamlığı vb türden laflarla kabahatinin örtülmeye çalışılması ;Özellikle 'PKK sempatizanlığı şirin gösterilmeye çalışılıyor' gibi bir algının da  ortaya çkmasına neden olmuştur.

Kaldı ki Yunus MEMİŞ, olayı bir adım daha ileriye götürerek -bu konuda sanki herkes Nihat GÜR'ü haklı görüyormuş, dava adamı gibi görüyormuş gibi- bir tutumla , bu olaya herkesi tepki göstermeye, şube başkanına sahip çıkmaya davet etmesi sessiz kalanları ise kınadığını açıklamasıı nasıl bir akıl tutulmasıdır? 

Bu olayla ilgili olarak kalkıp bir şube başkanı da 'ben bu işte yokum kardeşim, tasvip etmiyorum derse ne olacak?' ( Tabi diyebilirse) 

Bu  olay PKK ile arasına kesin bir çizgi koymayan Doğu ve güneydoğudaki bazı şube başkanlarının bu olayı körükleyici açıklamalar yapmasının Eğitim Bir Sen Genel Merkez yönetimini zor durumda bırakacağını, sendikaya ve sendikanın savunduğu hakikatlere zarar vereceğini görmek için arif olmaya gerek yok.

Bizden uyarması!

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Merkezi Nihat GÜR'e sahip çıkmaktan vazgeçmeli, teşkilatçılık refleksleriyle hareket ederek, üyelerin hassasiyet ve milliyetçi duygularını rencide etmemelidir.

PKK ve diğer örgütlerle arasına mesafe koymayan her kim varsa bir dakka bile olsun Memur Sen çatısı altında barındırılmamalıdır.

Yanlış yapan şube başkanı dahi olsa cezasını çekmeli ve cezalandırılmalıdır. 

AJANSKAMU-ÖZEL HABER

Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net