Eğitim-Bir-Sen Konya 2 No'lu Şube Başkanı Şenol Metin, TBMM Başkanlık Divanı üyelerinden CHP'li kâtip üye Elif Doğan Türkmen'in 1 milyon 200 bin TL'lik faturasına tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 No'lu Şube Başkanı Şenol Metin şunları söyledi: 'Sendikamız, bir kamu davranışı kontrolü olarak CHP'li Meclis Başkanlık Divanı Üyesi Elif Doğan Türkmen'in 1 milyon 200 bin TL'lik iletişim faturasına kayıtsız kalamayız.

Basında yer alan haberler doğru ise ahlaki, siyasi ve mali boyutları ile siyaset kurumu büyük bir yara almıştır. Kamu kaynaklarının kullanımı noktasında azami tasarrufa riayet ederek örnek olması beklenen, gözbebeğimiz, milli iradenin tecelligahı Meclisimizin yönetiminde sorumluluk yüklenmiş başkanlık divanı üyesi bir milletvekilinin 1 milyon 200 bin TL'lik izahı mümkün olmayan iletişim harcaması meclisimizin ve milletvekillerimizin, üyesi olduğu siyasi partinin dolayısı ile demokrasimizin itibarını yok etmiştir.

Meclisimizi, üyesi bulunduğu siyasi partiyi ve demokrasinin tüm taraflarını göreve çağırıyorum. Onuruna, itibarına sahip çıkmaya davet ediyorum'