Manisa'nın Demirci ilçesindeki cinsel istismar iddiaları ile ilgili Eğitim Bir Sen'e yapılan iftiralara Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanından cevap geldi. 

Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mesut ÖNER'in açıklaması şöyle;

Bu konuda sendikamızın duruşu nettir. Cinsel istismarda bulunduğu sabit görülen her kim olursa olsun, hak ettiği muameleyi görmeli, en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.' dedi.


Bu ve benzeri durumlarda suçun ve cezanın şahsiliği ilkesinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Öner şunları söyledi: 'Biz Eğitim-Bir-Sen olarak bu ve benzeri suçları işlediği tespit edilenleri sendikamızda barındırmayız. Buna müsaade etmemiz söz konusu olamaz. Barındırmadığımızı da geçmişteki olaylarda ortaya koyduk. Gereken disiplin işlemlerini uygulayarak kurumumuzdan bağını kestik. Kendisi de bazı suçlamalarla açıkta bulunan bir sendika başkanının, suçun ve cezanın şahsiliği ilkesini, masumiyet karinesini en iyi bilmesi gereken kişi olarak, duyuma dayalı ve tam durumdan emin olmayarak nitelendirdiği iddiaları kurumlarla bağdaştırmak suretiyle açıklamalarda bulunmasını etik bulmuyor ve bir anlam veremiyoruz.

Demirci ilçesinde ortaya atılan iddia hakkında idari ve adli açıdan soruşturmasının henüz tamamlanmadığının bilinmesini ve bu konuda kanaat belirtmenin doğru olmadığını düşünüyoruz.

Ayrıca Demirci'de bu iddia ortaya atıldığında kendisinin şube başkanı olduğu Eğitim Sen'in İlçe Temsilcisinin de imzası bulunan dört sendikanın yaptığı ortak basın açıklamasıyla 'kötü örnekler ve iddialar üzerinden öğretmenlik mesleğinin karalandığı ve kurumlarda hata yapan kişilerin suçunun tüm kuruma mal edilemeyeceği' noktasında net bir duruş ortaya koymuşlardı. Bu noktada unutkanlığın ve akıl tutulmasının yaşandığını düşünüyoruz.

Şahsi ve kesinleşmemiş iddialarla gerçekleştirilen, kime ve neye hizmet ettiği belli olmayan bu türden açıklamalarla kurumları karalamayı, kendisinin de mensubu olduğu eğitim camiasını itibarsızlaştırmayı doğru bulmuyor ve bu hususu kamu vicdanının takdirine bırakıyoruz.'