AJANSKAMU-ÖZEL HABER

Eğitim Bir Sen'den MEB'in Yapılmayan Faaliyetlerden Dolayı Ek Ders Ücretinin Kesilmesine Tepki geldi. Ali YALÇIN: 'Bu yanlış bir uygulama' diyerek tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Ek Ders ödemeleriyle ilgili yayınladığı dünkü son yazı ile ek ders dışındaki tüm faaliyetleri Eylül ayına kadar durdurmuş ve ücretlerin bu nedenle ödenmeyeceğini ilan etmişti. 

Bugün Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN Meslek Dersleri örğetmenlerinin koordinatörlük ücretlerinini kesilmesinin yanlış olduğunu ve bu hatadan dönülmesi gerektiğini ifade etti. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ali YALÇIN: 'Mesleki Eğitim’de işletmelerde meslek eğitimi bir derstir. Bakanlık yayınladığı yazıyla bu eğitimi maalesef müfredat dışı bir eğitim gibi kabul etmiş oluyor. Bunu bilinçli yapmadıkları kanaatini taşıyorum. En azından öyle düşünmek istiyorum.Bu yanlıştan ivedi dönülmelidir.'açıklaması yaptı. 

Bir teknik öğretmenin ek dersi planlama ve bakım onarım görevi ve işletmelerde beceri eğitiminden gelen koordinatörlük görevinden ibaret olup, bir derse 3 öğretmen girebilecek şekilde sınıflar bölünebilmekte ve  bu görevleri ile birlikte haftada 47 saate kadar ek ders ücreti alabilmektedirler. 

Ali YALÇIN'ın yayınlanan yazıda sadece meslek dersi öğretmenlerinin Koordinaörlük görevi adı altında haftada 18 saate kadar aldıkları ücreti gündeme getirip, diğer branş öğretmnelerinin kesilen ücretlerinden hiç bahsetmemesi ise tepki çekti. 

Kendisi de Meslekçi olan Ali YALÇIN'ın sadece Meslek dersi öğretmenlerini önceleyen, diğer öğretmenlerin kesilen ücretlerine ise, sessiz kalan bu tepkisine üyelerin vereceği tepkiler, Bakanlığın bu konuda bir düzenleme yapıp yapmayacağı  ise merak konusu. 

www.ajanskamu.net