Malatya Eğitim Bir Sen Şube Başkanından MEB'e Re'sen Atama Tepkisi geldi.

SÖYLEMEZ Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada : 

Değerli Meslektaşlarım,
Daha önce Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin Atama Duyurusu yapılırken oluşabilecek mağduriyetleri önlemek için iller arasında uygulama birliği için Bakanlığın devreye girmesini ve resen atamaların yapılmamasını, yapılması halinde ise tercihlerin İl geneli değerlendirilmesinden sonra İlçe içinde mevcut görev yerine göre mağduriyet oluşturacak olumsuz bir kuruma atanmamasını önermiştik.
Resen ataması yapılan meslektaşlarımız, atamalarının iptal edilmemesi halinde maalesef iki sebepten kaynaklı büyük sıkıntı yaşamış olacaklardır.
Birincisi, MEB'in Sendika Genel Merkezi'mizin resen atamalarla ilgili tavsiyesini tüm illere önermemesi sonucu iller arasında uygulama birliği sağlanamamış ve bazı illerimizde resen atama yapılmamışken, bazı illerimizde mağduriyet oluşturmaması adına yerleşim yeri ile sınırlı tutulmuş, bazı illerde de uzak- mahrumiyet bölgelere de resen atama yapılarak farklı illerimizdeki öğretmenler arasında da adalet vuku bulmamıştır.
İlimize gelince, diğer iller ile ortak bir anlayış, uygulama birliği şurda kalsın, yıllar arasında kendi uygulamaları bile birbiriyle uyumlu olmamıştır.
Geçmiş yıllarda bir yıl resen atamayı hiç uygulamamış iken, bir sonraki yıl uygulamayı İl içinde ilçeler arası tercihleri dikkate aldıktan sonra uyguladığını görmekteyiz.
Daha sonraki yıl İlçe içi tercihlerden sonra resen atamayı İlçe içi uygularken, İlçe içinden köy okullarına ya da merkez-yakın bir köy okulundan mahrumiyet oluşturacak uzak yerleşim merkezine (Doğanşehir Gövdeli, Yeşilyurt Porğa, Yeşilyurt Gözene, Pötürge Tepehan, Pötürge Nohutlu, Darende Ayvalı, Hekimhan Kurşunlu, Akçadağ Kozluca, Esenbey Vb.) resen atama yapmadığı görülmüştür.
Bu dönem ise yukarıda adını zikrettiğim yerleşim yerleri ve benzerine resen atama yaparak meslektaşlarımızın mağduriyetine yol açmıştır. Norm fazlalığı durumu tebliğ edilmeden resen ataması yapılan meslektaşlarımız ile özellikle mağduriyet bölgelerine ataması resen yapılan meslektaşlarımızın itiraz dilekçelerinin dikkate alınmasını bekliyoruz.
Aksi halde mağdur edilen meslektaşlarımızın moral ve motivasyon eksikliğinin müsebbibi İl Yöneticileri ve MEB yetkilileri olarak hafızalarda yerini alacaktır.
Hukuki olarak üyelerimize gereken desteği sağlayıp haklı davalarında yanlarında olacağız inşallah... dedi.

Hüseyin SÖYLEMEZ

Eğitim Bir Sen Malatya Şube Başkanı