Sendikanın açıklamasında “OHAL komisyonu kararıyla iade edilenlerin mali ve sosyal hakları verilmelidir” vurgusu yapılırken konuyla ilgili Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı’na başvuruda bulunulduğu belirtildi. Meslekten ihraç edildikleri günden göreve iade edildikleri güne kadar geçen süreçte tüm mali ve sosyal hakların kamu personellerine verilmesi istendi.

OHAL KOMİSYONU İADELERİ

Olağanüstü Hâl İşlemleri İnceleme Komisyonu tarafından suçsuz bulunarak kamu görevine iade edilenler hakkında 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararname içerisine açık bir hüküm bulunmadığı hatırlatıldı. Eğitim Bir-Sen Anayasa Mahkemesi’nin konuya ilişkin 2016/25923 sayılı bireysel başvuru kararını emsal gösterirken ilgili Anayasa Mahkemesi kararına göre 685 sayılı KHKiçerisinde bu hususla ilgili aksine bir hüküm yer almadığına işaret edildi. Meslekten ihraç edilen ve sonrasonda Olağanüstü Hâl İşlemleri İnceleme Komisyonu kararıyla kamu görevine iade edilecek personele ihraç edildikleri tarih ile göreve başladıkları tarih arasında geçen süre zarfındaki özlük hakları verilmesi talebini yineleyen Eğitim Bir-Sen tarafından “kamuda görevinden ihraç edilen personelin OHAL inceleme komisyonu kararıyla kamu görevine iadeleri hâlinde ihraç işleminin tüm hüküm ve sonuçlarıyla ortadan kaldırılması gerekmektedir.” açıklamasında bulunuldu.

MALİYE VE DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞINA BAŞVURU
Eğitim Bir-Sen tarafından kamuoyuna yapılan yazılı açıklamada “Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı’na yazılı müracaatta bulunarak, Olağanüstü Hâl İşlemleri İnceleme Komisyonu kararıyla kamu görevine iade edilenler hakkında kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal haklarının ödenmesi gerektiği yönünde bir görüş yazısı istedik.” ifadelerine yer verilirken ilgili kurumlara yazılan resmi yazılarda paylaşıldı

Devlet Personel Başkanlığına EBS tarafından yazılan yazıya erişmek için tıklayınız

Maliye Bakanlığına EBS tarafından yazılan yazıya erişmek için tıklayınız