Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Araştırma Merkezi ile yapılan protokol gereği Aday öğretmenlere sahaya inmeden önce Fatih Projesi’nin tüm bileşenlerini etkin kullanmayı öğretmeyi hedefleyen Eğitimde Fatih Projesi Temel Düzey İçerik Geliştirme ve Teknoloji Kullanımı projesi kapsamında Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerine FATİH Projesi eğitimleri veriliyor.

             Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ali Havare, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünaldı Coral, Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Kutlu Tekin Baş ve Emre Duru  eğitim fakültesi öğrencilerine verilen eğitimleri yerinde inceledi.

            Millî Eğitim Müdürü Koca konuşmasında, “FATİH Projesi küresel rekabette yerini almaya çalışan Türkiye’nin, çağdaş teknolojiyi kullanarak eğitimi etkinleştirme çabası için bir girişim örneğidir. Ancak bu Proje, dünyada neredeyse örneği olmayan son derece geniş kapsamlı ve cesur bir girişimdir.” dedi

            Koca, “Günümüzde bilginin hızlı artışı ve bilişim teknolojilerinin gelişimi bilgiye ulaşım yollarında da farklılıklar yaratmıştır. Geleneksel eğitim öğretim ortamlarının yanı sıra elektronik ortamlarda kullanılmaya başlanmıştır. Bu doğrultuda e-öğrenme kavramı ortaya çıkmıştır. FATİH Projesi ile e-öğrenmenin yaygınlaştırılması böylece öğrencilerin daha aktif kılınması, öğrenmenin kolaylaştırılması ve eğitimde fırsat ve imkân eşitliğinin sağlanması amaçlanmaktadır” diyerek sözlerini tamamladı.

            Protokolün Koordinatörlüğü ve eğitmenliği BT İl Koordinatörü Erol Uysal tarafından yürütülüyor. FATİH Projesi eğitimlerinde eğitmen olarak Ramazan Sonkaya, Murat Toker, Orhan Aksoy ve Serkan Öncel görev alıyor. BT İl Koordinatörü ve FATİH eğitmenleri tarafından Türkiye´de ilk defa eğitim fakültesi öğrencilerine yönelik FATİH Projesi eğitimleri veriliyor.