Her fırsatta dini vakıf, stk ve d,n eğitimine karşılığıyla gündeme gelen Eğitim iş Sendikası, IHH insani Yardım Vakfı'nın, 'İyilikte yarışan sınıflar, her sınıfın bir yetim kardeşi var' projesinin iptali için dava açtı.

Sendika Genel Başkanı Mehmet Balık, 'Her ay devam edecek şekilde süreklilik arz eden bu kampanyada asgari 100 TL toplanması öngörüldüğünden bu durum öğrenciler ve velileri üzerinde sürekli şekilde baskıya dönüşmüş durumda.

Ekonomik durumu itibarı ile bağış yapacak gücü bulunmayan ailelerin çocuklarının yaşadığı mahcubiyet dikkate alınmamakta, pedagojik açıdan değerlendirildiğinde yaşanan sorunlar gün geçtikçe travmaya dönüşmekte' dedi.

Etik değil...

Balık'ın açıklaması şöyle: 'Daha reşit olmayan çocukların cep harçlıklarının bağış adı altında toplanması gerek etik gerekse hukuki açıdan kabul edilemez bir uygulama. Devletin güven ve ciddiyetini de sarsacak nitelikte.

Dahası bu para toplama işlerinde öğretmenlere de baskı uygulanmakta öğretmenlerden taahhütler istenmekte. Gönüllülük esasını aşan bu uygulamanın iptal edilmesi için yaptığımız başvuruya bakanlığın kulak tıkaması nedeniyle uygulamanın iptali için sendikamızca dava açıldı.' dedi.

Cumhuriyet