Yapılan açıklamada, “Dünyanın hiçbir ülkesinde benzeri görülmeyen bu sistemde öğretmenler baskı altına alınmayı amaçlanmaktadır. Eğitim sisteminin yapboza döndüğü ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı’na vereceğimiz performans notu sıfırdır” denildi.

 

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Aydın Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan öğretmen performans değerlendirme sistemini protesto etti. Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen eylemde eğitimciler, 'Mesleğimiz onurumuzdur, performans dayatmasına hayır' yazılı pankart açarak ‘öğretmen not istemez, öğretmen sadece ders verir’ dediler.

 

Grup adına basın açıklaması yapan Remzi Çomakçı, “MEB performans sistemi ile ülkemizin geleceği olan yavrularımızı eğiten, şekillendiren, yarınların mimarı olan biz öğretmenleri baskı altına almayı amaçlamaktadır. Dünyanın hiçbir ülkesinde benzeri görülmeyen bu sistemde, eğitimcilerin uzmanlık kariyerleri uzman olmayanlar tarafından değerlendirilmek istenmektedir” dedi.

 

“ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİ İTİBARI ZEDELENDİ”

Yanlış eğitim politikaları ve yöneticilerin hadsiz söylemleri nedeniyle öğretmenlik mesleğinin itibarının zedelendiğini belirten Çomakçı, “Performans sistemiyle birlikte, öğretmenlik meslek onuru, tamamen ayaklar altına alınmaya çalışılmaktadır. Bir eğitimcinin performansını, o alanın uzmanı olmayan kişilerin notlarıyla ölçmeye çalışmanın bilimsel ve akademik hiçbir gerçekliği yoktur. Eğitimin cevheri olan öğretmenlere kıymet vermeyen bir anlayışın, başarılı ve çağdaş bir eğitim sistemi getirme ihtimali yoktur” diye konuştu.

 

“MESLEĞİMİZ ONURUMUZDUR”

MEB'in öncelikle kendi performansına bakması gerektiğini ifade eden Çomakçı, “Ülkemizde, eğitimin gericileştirildiği, piyasacılaştırıldığı, başarı oranının giderek düştüğü, müfredat ve sınav sistemlerinin yapboza döndüğü, dünya eğitim kalitesi standartlarına kıyasla sürekli geriye gittiği gün gibi açıktır. Ve bizim böylesi bir Milli Eğitim Bakanlığı’na vereceğimiz performans notu sıfırdır. Mesleğimiz onurumuzdur ve onurumuzu da asla çiğnetmeyiz” dedi.

 

Eğitimcilere, Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Emre Albayrak ve Efeler İlçe Başkanı Saniye Duman da destek verdi. (Güllü SUH)

Aydınhedef