Eğitim Sen İhraçlar ve açığa almalarla ilgili haksızlıkların giderilmesi ve bir an önce göreve iadeleri ile ilgili taleplerini iletmek için Milli Eğitim Bakanıyla görüştü.

 

Sendikadan yapılan açıklamada;

Bugün Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz ile görüşme yaptık.  İhraçlar  ve açığa almalarla ilgili haksızlıkların giderilmesi ve  bir an önce göreve iadeleri ile ilgili taleplerimizi ilettik.

Bu bağlamada sendikal faaliyetlerin; açığa alma, görevden çıkarma ve çeşitli cezalar kapsamında değerlendirilmesi için yerellerde ve merkezi olarak özel çaba gösteren çevreler olduğunu ve bu tutumlarından  kaynaklı üyelerimizin ve sendikamızın olumsuz etkilendiğini,  bu yönelimden doğan rahatsızlığımızı paylaştık.

Sendikal çalışmaların, eylem ve etkinlerimizin darbe süreci ile ilişkilendirilmek istenmesini kabul etmediğimizi, bu eylemlerle ilgili sendikal faaliyetleri destekleyen  onlarca yargı kararı olduğunu  belirttik.

Haksızlık ve hukuksuzlukların  ortadan kaldırılarak, eğitim emekçilerinin görevlerine iadesine kadar her alanda yanlarında olacak ve mücadelemizi sürdüreceğiz. denildi.

Ajanskamu/www.ajanskamu.net